Covid-19 sætter yderligere skub i investeringer i softwarerobotter

Du skal have klaret nogle trivielle opgaver i din virksomhed som at betale regninger og oprette nogle varer i dit system - så du sætter en medarbejder til det. Men det er ikke en menneskelig medarbejder. I stedet er det en softwarerobot, der imiterer et menneske. RPA-teknologien er blevet så populær, at man forventer, markedet vil repræsentere godt to milliarder USD i 2021. Og det er ikke kun it-cheferne, der køber ind.

12.10.2020

SCM.dk

“Nøglen til udviklingen i RPA projekter er deres evne til at forbedre proces-kvalitet, hastighed og produktivitet, som i stigende grad bliver vigtigt i takt med, at organisationer prøver at reducere omkostningerne under covid-19”, siger Fabrizio Biscotti, reseach vice president hos analyse- og rådgivningsvirksomheden Gartner, i en pressemeddelelse. ”Virksomheder kan hurtigt gøre fremskridt på deres digitale optimeringsinitiativer ved at investere i RPA software, og tendensen fordufter ikke lige foreløbig”.

Mulighederne ved software-robotter, også kaldet Robotic process automation-software, der imiterer et menneske foran en computer, er ved at gå op for erhvervslivet, og coronakrisen har ikke fået salget til at gå i stå – snarere tvært imod. Som med automation i produktionsvirksomheder, kan trivielle opgaver nemt overtages af robotter. Det betyder færre menneskelige fejl og frigiver samtidig hænder såvel som hjerner til vigtigere opgaver i virksomheden. Resultatet ser ud til at blive en global omsætning på godt en milliard danske kroner i år, samtidig med at man forventer en tocifret vækst i omstæningen til næste år på 19,5 procent.

Popularitet post corona

Men det er ikke kun i IT, at RPA gør sig relevant. Gartner forventer, at halvdelen af nye RPA-købere i 2024 sidder uden for IT-afdelingerne.

”Førende RPA software sælgere har succesfuldt gået efter økonomichefer og vicedirektører i stedet for IT alene. De kan lide den hurtigere implementering af kodningsfri automation. Deres udfordring ligger i at integrere RPA succesfuldt på tværs af heterogene, omskiftelige miljøer, hvor IT koordination kan gøre en forskel”, siger Biscotti.  

Det er forventet, at man på den anden side af 2020 har set et 10 til 15 procents prisfald på RPA software – en udvikling, der vil fortsætte 2021 og 2022.

Læs også: Corona sætter gang i automationen i detailhandel

Gartner forventer samtidig også, at 90 procent af store virksomheder har implementeret software-robotter i en eller anden form i 2022. Det vil ske i takt med at virksomhederne ønsker at blive mere modstandsdygtige, samt i stand til at omfordele den menneskelige arbejdskraft oven på COVID-19-pandemien.

”Gartner forventer, at RPA-efterspørgsel vil vokse og serviceuddyberne vil mere konsekvent skubbe på med RPA-løsninger overfor deres kuncer på grund af indvirkningen af COVID-19”, siger Cathy Tornbohm, distinguished research vice president ved Gartner. ”En aftagende afhængighed af menneskelige arbejdskraft til rutineprægede, digitale processer vil blive mere populært blandt brugere - ikke kun på grund af omkostningerreduktioner, men også for at sikre deres forretning mod fremtidige slag som en pandemi.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

27.05.2024SCM.dk

Ny app skal hjælpe pakkemodtagere mod svindlere

27.05.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - Driving sustainability and responsibility

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Dine samarbejdspartnere kan være en risiko for din virksomhed

24.05.2024SCM.dk

Matematiske modeller kan give energibesparelser på op til 20 procent

24.05.2024SCM.dk

Bliv klogere på brug af kunstig intelligens i jeres forsyningskæde

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup