Dachser skifter til 100 procent grøn elektricitet

Logistikudbyderen DACHSER får leveret al sin elektricitet i hele verden fra vedvarende energikilder. Samtidig vil virksomheden firdoble den mængde af grøn elektricitet, den selv genererer ved hjælp af solcelleanlæg.

Solceller skal være med til at drive DACHSER, som fremover vil køre på 100% grøn energi. Foto: DACHSER.

24.11.2021

SCM.dk

Fra 1. januar 2022 vil Dachser udelukkende indkøbe elektricitet, der er produceret ved hjælp af vedvarende ressourcer. Det betyder, at logistikudbyderen, der driver 387 afdelinger i 42 lande, øger sin andel af grøn strøm fra omkring 60 procent til 100 procent. I Tyskland og Nederlandene er det familieejede selskab allerede gået over til grøn strøm.

Derudover vil Dachser øge sin egenproduktion af vedvarende energi betydeligt og i første omgang installere og udvide solcelleanlæg på tagene af sine logistikfaciliteter og kontorbygninger i Europa. I 2025 vil virksomheden have mere end firdoblet sin nuværende kapacitet til en installeret kapacitet på over 20.000 kWp.

Læs også: Dachser investerer i biogaslastbiler

"Vi implementerer to grundlæggende byggesten i vores klimabeskyttelsesstrategi. Dels vil vi på verdensplan fremover udelukkende købe elektricitet, der er produceret ved hjælp af vind- og vandkraft og solenergi, og dels udvider vi vores egenproduktion af grøn elektricitet", fortæller Stefan Hohm, Chief Development Officer (CDO) hos Dachser.

"Disse tiltag reducerer vores CO2-fodaftryk. Samtidig styrker vores efterspørgsel produktionen af grøn strøm og bidrager dermed til at udvide kapaciteten i Europa til produktion af elektricitet fra vedvarende energikilder”, fortsætter han.

En langsigtet strategi for klimabeskyttelse

Den familieejede virksomheds initiativer sigter mod mere effektive logistikprocesser, energibesparelser og teknologisk innovation. Dachser mener, at det er den bedste måde at begrænse udledningen af drivhusgasser på i overensstemmelse med Parisaftalens mål om en maksimal temperaturstigning på 2 grader og EU's og mange landes klimabeskyttelsesmål.

Derfor samarbejder virksomheden med kunder og partnere, der også er ivrige efter at have aktiv indflydelse på logistikbranchens initiativer i forhold til at indføre lav- og nulemissionsteknologier. Også medarbejderne er tæt involveret i aktiviteter, der har til formål at beskytte klimaet, og engageret i samfundsmæssige og sociale spørgsmål, der rækker ud over Dachsers egne direkte forretningsinteresser.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle