Danmark skal være digital frontløber i handel og transport

Forbrugerne er i stigende grad online. Det skaber nye udfordringer, men også muligheder for handels- og logistikerhvervet. Derfor nedsætter regeringen et nyt vækstteam for handel og logistik, som skal sikre vækst i disse erhverv.

Tal fra DI viser, at 94 procent af virksomheder, der driver e-handel, føler, at de har behov for at styrke deres e-handelskompetencer. Arkivfoto. .

25.04.2018

SCM.dk

Vi har i den grad taget e-handlen til os, og forbrugsmønstrene forandrer sig i høj fart. Det giver nye udfordringer, men også muligheder for handels- og logistikerhvervet.

Læs også: Vi vil vokse med online SMV'ere 

Det mener regeringen, som derfor nedsætter et nyt vækstteam for handel og logistik. Teamet skal hjælpe med at identificere de barrierer, som de to erhverv oplever, og komme med anbefalinger til, hvordan vi fremover kan sikre vækst inden for handel og transport.

Handelserhvervet står overfor øget international konkurrence, særligt fra store, udenlandske online platforme. Derfor er det vigtigt, at danske virksomheder ikke oplever unødige forhindringer, når de tager udfordringen op og griber de muligheder, som ny teknologi giver, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Men også på logistikområdet bliver danske virksomheder presset af den stigende internationale konkurrence. Derfor mener regeringen, at det er vigtigt, at myndighederne forstår virksomhedernes behov, så regler ikke forhindrer det store vækstpotentiale, som ny teknologi og digitalisering udgør.

En analyse fra World Economic Forum og Accenture (2017) viser, at Danmark kan opnå en gevinst på knap 30 mia. kroner, hvis e-handel udnyttes, oplyser erhvervsministeriet.

Førende i den digtale verden 
Det nye initiativ er ifølge erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K) en nødvendighed for ikke at følge med konkurrenterne. 

”Danske forbrugere og virksomheder er blandt de mest digitale i verden, men i en verden, hvor forbrugsmønstre ændrer sig markant, er det vigtigt, at vi ikke læner os tilbage. Danmark skal gå forlæns ind i fremtiden og være på forkant med udviklingen for at klare sig internationalt”, siger ministeren.

Derfor er han glad for, at regeringen nu har samlet et hold af frontløbere fra handels- og logistikvirksomheder, der skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark kan styrke sine positioner i disse erhverv.

Også transport-, bygnings- og boligminister, Ole Birk Olesen (LA), er godt tilfreds med nedsættelsen af det nye team.

”På transport- og logistikområdet har Danmark længe været førende. Og der sker rigtig meget på området disse år, hvor nye teknologier vinder frem, og innovation skaber grobund for nye forretningsmuligheder. Med det nye vækstteam skal vi sørge for at rammevilkårene bedst kan sikre, at Danmark fortsat kan have en førende position, og at virksomhederne får de bedste betingelser for at imødekomme forbrugernes krav og behov”, siger han.

Vækstteamets medlemmer

Formand:
Michael Løve, adm. direktør, Netto International

Anne Kathrine Steenbjerge, adm. direktør, Ancotrans
Annette Estø, direktør, Fleye ApS
Jens Bjørn Andersen, adm. direktør, DSV Group
John Tønnes, adm. direktør, Lagkagehuset
Martin Christian Hansen, adm. direktør, Mover
Mette Maix, adm. direktør, Flying Tiger Copenhagen
Mikkel Hippe Brun, SVP for APAC, Tradeshift
Stefan Plenge, adm. direktør, Nemlig.com
Thomas Pedersen, adm. direktør, Winefamly

Kilde: Erhvervsministeriet

Formand for vækstteamet for handel og logistik, Michael Løve fra Netto International, ser frem til at sætte skub i væksten.

”Jeg glæder mig til sammen med resten af vækstteamet at påpege mulighederne og komme med løsningsforslag til, hvordan danske rammevilkår kan understøtte vækst i handels- og logistikerhvervet”, fortæller han.

Handel og transport er central for dansk økonomi
Det er ikke kun regeringen, der har armene i vejret over det nye vækstteam. Hos brancheorganisationen Dansk Industri ser man også positivt på, at Danmark skal sætte fart i digitaliseringen af virksomhederne inden for handel og logistik.

”Handel- og transportvirksomhederne er helt centrale for dansk økonomi. De skaber i sig selv vækst og tusindvis af job, og samtidig spiller de en afgørende rolle for resten af dansk erhvervsliv. Det er et godt initiativ, at vi nu får et vækstteam, der kan styrke virksomhederne yderligere”, siger direktør i DI, Tine Roed.

Hun ser ligeledes potentiale i, at et vækstteam fremover kan gøre meget for at understøtte virksomhederne i at gribe ikke mindst de digitale muligheder.

”Det er vigtigt, at virksomhederne får gode muligheder for, at de også i fremtiden kan udnytte digitaliseringens muligheder. Vi har i en tid med stigende handel på nettet mere end nogensinde brug for at styrke vores handels- og transportvirksomheder, så Danmark ligger helt i front”, siger hun.

Læs også: Milliardindustrien blockchain vil snart revolutionere shippingindustrien 

Arbejdet påbegyndes i maj og vækstteamet forventer at afgive sine anbefalinger til regeringen i slutningen af oktober 2018.

- JJK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

13.06.2024SCM.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

24.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Fleksibel lagerhåndtering med elektrisk Terberg YT203-EV

24.05.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Brugbare og realistiske ROI-beregninger giver effektive investeringer

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup