Danmark udmærker sig som fjernarbejdsplads

Danmark gør det godt i forhold til både digital og fysisk infrastruktur med en femteplads, men rangerer som nummer 60 i forhold til leveomkostninger.

Ifølge NordLayers Global Remote Work Index (GRWI) er Danmark den anden bedste fjernarbejdsplads, bedre end alle andre europæiske lande på nær Tyskland. Når man kigger på Danmark som en fjernarbejdsplads blandt de nordiske lande – Danmark (2.), Finland (5.), Norge (31.) og Sverige (7.), er Danmark den overordnede vinder. Foto:123rf.com..

20.03.2023

SCM.dk

Ifølge NordLayers Global Remote Work Index (GRWI) er Danmark den anden bedste fjernarbejdsplads, bedre end alle andre europæiske lande på nær Tyskland. Når man kigger på Danmark som en fjernarbejdsplads blandt de nordiske lande – Danmark (2.), Finland (5.), Norge (31.) og Sverige (7.), er Danmark den overordnede vinder. Sverige halter ikke så langt bagefter, mens Norge vil være en udfordring for mange. Danmark er desuden nr. 12 inden for cybersikkerhed – hvilket også er højere end de andre lande, med Finland på en 28. plads, Norge som nr. 37 og Sverige som nr. 18.

Læs også: Dansk industri er kommet bedre igennem pandemien end vores nabolandes

Danmark rangerer nr. 5 i engelskkundskaber. Sammen med Norge (nr. 63), Island (nr. 62) og Schweiz (nr. 64) tager Danmark 60. pladsen som et af de dyreste lande at arbejde udenlands i. Danmark scorer højt (8. plads) ift. andre europæiske lande, når det kommer til internethastighed.

Få mest ud af dine penge
Danmark er et dyrt land – det er desværre svært at komme uden om. Det er en god idé at leve efter et budget, men det kan være vanskeligere at finde en sund balance med frie valg og en sort bundlinje sammenlignet med andre destinationer. Fjernarbejdere med mindre budgetter bør derfor også holde lande med lavere leveomkostninger i kikkerten. Dog skal man også huske, at Danmark har en høj grad af infrastruktur, cybersikkerhed og overordnet sikkerhed, hvilket man går på kompromis med. Til syvende og sidst er det et spørgsmål om, hvad der prioriteres.

Sikkerhed frem for alt?
I samlet sikkerhed ligger Danmark relativt højt (13.). Der er lande over Danmark, men Danmark rangerer også konsekvent højere med hensyn til overordnet sikkerhed, internetkvalitet og cybersikkerhed sammenlignet med andre globale destinationer – ser man på det fra et arbejdsperspektiv, er det få verdensomspændende destinationer, der kan tilbyde bedre generel sikkerhed.

Nedbryd sprogbarriererne
Hvis fjernarbejdere gerne vil tage et sted uden for Danmark uden at blive udfordret af sprogbarrierer, kunne Østrig, New Zealand, Israel og Malta også være potentielle destinationer at vælge imellem, med optimale engelskkundskabsplaceringer blandt alle de engelsktalende lande.

Bedste sted for en ”arbejdsferie”
Danmark rangerer i top 10-landene for turistattraktion (9.), så der er ikke mange bedre steder end hjemme. Men den naturlige trang til at udforske kan bekvemt opfyldes i nabolandet Tyskland, som ligger på førstepladsen. USA, Spanien, Frankrig eller Australien kunne også være interessante og velegnede destinationer for fjernarbejdere.

Top 5 i hver kategori: 

Cybersikkerhed:
1. Slovakiet
2. Litauen
3. Tyskland
4. Estland
5. Grækenland

Økonomiske og sociale forhold:
1. Canada
2. Storbritannien
3. Portugal
4. USA
5. Tyskland

Digital og fysisk infrastruktur:
1. Sydkorea
2. Singapore
3. De Forenede Arabiske Emirater
4. Danmark
5. Schweiz

COVID-respons og håndtering
1. USA
2. Thailand
3. Australien
4. Finland
5. Sydkorea

- PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

Klimarådet: Det offentlige kan gå forrest for at nedbringe danskernes klimaaftryk

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

11.06.2024SCM.dk

Danskerne er trætte af produkter i dårlig kvalitet

11.06.2024SCM.dk

Der skal investeres 500 milliarder årligt i EU´s elnet for at nå klimamål

10.06.2024SCM.dk

Danmark skal op i gear for at sikre konkurrenceevnen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup