Dansk Metal: Aftale om nytænkning af beskæftigelse er et kæmpe gennembrud

Dansk Metal har været en del af et forsøg, hvor ledige i de første tre måneder kun har kontakt med deres a-kasse i stedet for et jobcenter. Forsøget har været en succes og skal nu udvides til en større skala.

"Det er en kæmpe fordel, at a-kasserne kender medlemmerne, deres branche og deres jobmuligheder”, siger John Larsen, hovedkasserer, Dansk Metal. Foto: Dansk Metal.

08.07.2022

SCM.dk

I slutningen af juni indgik regeringen sammen med SF, Enhedslisten, DF og Bent Bøgsted på vegne af arbejdsfællesskabet for løsgængere en aftale om at nytænke beskæftigelsesindsatsen.

Aftalen giver blandt andet a-kasserne ansvar for lediges samtaleforløb i de første tre måneder. Det betyder, at a-kasse medlemmer - i starten af deres forløb - slipper for at møde op i jobcentret. I stedet skal de kun have samtaler med deres a-kasse. Et kæmpe gennembrud, mener Dansk Metal.

"Det er en stor sejr, at regeringen og aftalepartierne endelig er enige med os i, at a-kasserne kan levere en mere meningsfuld og jobrettet indsats for ledige medlemmer i starten af deres forløb. Det er ingen hemmelighed, at vi i Dansk Metal i årevis har arbejdet benhårdt for at a-kasserne skal have et større ansvar. Og det får de nu," siger John Larsen, der er hovedkasserer i Dansk Metal.

Han understreger samtidigt, at fordelene ved et større ansvar til a-kasserne er mange, men at særligt én bør fremhæves:

"Det er en kæmpe fordel, at a-kasserne kender medlemmerne, deres branche og deres jobmuligheder. Det gør nemlig a-kasserne særligt gode til at hjælpe ledige i job i begyndelsen af forløbet, hvor vi ved, at de fleste finder job inden for den branche, de kommer fra. Aftalen giver derfor rigtig god mening".

A-kasserne overtager ansvaret for samtalerne i de første tre måneder fra den 1. januar 2024. Dansk Metals a-kasse er dog allerede i gang. Som en del af et forsøg har Dansk Metal overtaget ansvaret for samtalerne med ledige medlemmer i de første tre måneder. Forsøget har været i gang siden september 2020:

”Vi er helt klar til at påtage os et endnu større ansvar. Det viser resultaterne af a-kasseforsøget også. Medlemmer i forsøget er nemlig mere tilfredse, og de kommer hurtigere i job. Vi glæder os derfor helt vildt til, at forsøget bliver permanent, og at det også udvides til at gælde for medlemmer i de såkaldte frikommuner”, siger John Larsen.

Læs også: Industrien vil tiltrække flere kvinder til branchen

Udover et større ansvar til a-kasserne er regeringen og aftalepartierne også enige om, at samtaler med ledige fremover skal kunne afholdes digitalt – dog med undtagelse af den første samtale, som fortsat skal afholdes ved fysisk fremmøde.

”At gøre samtaleformen mere digital er noget vi bakker stort op om i Dansk Metal. Erfaringer med den digitale jobindsats i forbindelse med corona-nedlukningen har vist os, at digitale samtaler bidrager til større fleksibilitet og effektivitet, uden at det er går ud over kvaliteten i samtalerne. Det er dog rigtig vigtigt, at der afholdes fysiske samtaler, når enten a-kassen eller medlemmet har behov for det”, tilføjer John Larsen.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.02.2024SCM.dk

Medie: DSV kan være på vej med gigant-bud på DB Schenker

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup