DHL topper op i Fredericia – mulighed for mere plads

Tidsplanen holder for DHL, der har holdt rejsegilde på sin kommende terminal i Fredericia. Allerede inden de over 4.000 m2 er blevet taget i brug, har transportselskabet sikret sig, at der er plads til at udvide, fortæller operations director Steen Asger Jørgensen.

Selve driftsområdet i den nye terminal er på knap 3.400 m2 og bliver arbejdsplads for langt størstedelen af de omkring 100 ansatte, der efter planen rykker ind i terminalen d. 6. januar 2020. Foto: Anders Kampmann.

03.04.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Selvom de knap 4.200 m2 på dagen kun var en tom skal med rå betonvægge og en indetemperatur omkring de 10 grader, så var det en synligt tilfreds operations director Steen Asger Jørgensen, der bød velkommen fra en diminutiv talerstol i selve det 3.375 m2 store lagerrums ene ende.

Det er især den øgede nethandel, ikke mindst fra Kina, der bliver omdrejningspunktet for den nye terminal, forklarede Steen Asger Jørgensen på rundvisningen. Foto: Anders Kampmann.

”Med den her facilitet er vi klar til at tage næste skridt og fastholde vores stærke position på det danske marked”, sagde han til den småfrysende skare af håndværkere, samarbejdspartnere, DHL-kollegaer og pressefolk, der udgjorde gæsterne til den lille event.

Kina fylder en del
På den efterfølgende rundvisning forklarede han SCM.dk lidt mere om tankerne bag den kommende facilitet, der indtil videre holder tidsplanen og er sat til at gå i drift d. 6. januar 2020.

”Det er i høj grad onlinehandlen, der driver væksten. Danskerne køber mere og mere på nettet, og det giver et stort transportbehov til og ikke mindst fra udlandet, så det er i særdeleshed cross-border, vi fokuserer på her”, sagde Steen Asger Jørgensen.

Videre fremhævede han den store globale spredning i den kraftigt voksende B2C-trafik. Forsendelserne kommer ind i stort tal fra USA, Storbritannien, Tyskland og i stigende grad også Kina, som ”fylder rimelig meget – de er i top-5”.

I forhold til de problemer, som har vist sig med værdisætningen af pakker fra det store land, understreger han i øvrigt, at man fra DHL’s side foretager kontroller dagligt, for at sikre fakturaer og indhold stemmer overens. Derudover er Skat, som man har et ”godt samarbejde” med, på besøg stort set dagligt.

Fundamenterne til de tre fingre, der skal betjene mindre kasse- og varevogne, lå endnu blottede, da SCM.dk var på rundvisning. Hver finger bliver omkring fire meter bred indvendigt, med et transportbånd i midten, der flytter forsendelserne ind til sortering i det fuldautomatiske anlæg. Foto: Anders Kampmann.

Træningsforløb på flere niveauer
Udover at den nye terminal skal være et servicecenter og en gateway, bl.a. for gods til og fra den nærliggende Billund lufthavn, så skal den også tjene som træningsfacilitet for stribevis af medarbejdere og partnere, som skal uddannes i DHL’s principper og arbejdsgange.

”Vores chauffører, som vi kalder kurérer, er et miks af egne ansatte og fast tilknyttede underleverandører, som alle sammen skal gennemgå den samme interne uddannelse, for at blive klædt godt på til jobbet. Uddannelsen består, udover praktisk sidemandsoplæring, af 11 dages klasseundervisning, hvilket kommer til at foregå i dedikerede lokaler her. Der bliver tale om løbende kurser på flere forskellige niveauer, både til kurerer, terminalmedarbejdere, mellemledere og andet personale”, forklarede Steen Asger Jørgensen.

Læs også: DHL forudser fortsat handelsvækst

Og så er terminalen fra start udlagt, så den kan udvides i fremtiden. Som en den af koncernens infrastrukturplan for 2030, som også omfatter den massive investering i hubben i Københavns lufthavn, forudser DHL yderligere vækst, og det er man klar til i Taulov, hvor man i øvrigt også har tænkt miljøet ind via både LED-belysning og anlæg til indsamling og brug af regnvand.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle