Flere virksomheder beskæftiger sig med logistik-løsninger

Flere og flere danske virksomheder beskæftiger sig med logistik, og særligt er Nordjylland blevet et hjemsted for en større klynge af virksomheder og forskere inden for logistik. Det skriver logistik-netværket SmartLog, der netop har rundet virksomhedsmedlem nr. 100, i en pressemeddelelse.

SmartLog, organisationen for nordjyske logistik-virksomheder, har nu budt velkommen til medlemsvirksomhed nr. 100. I det hele taget er Nordjylland blevet et hjemsted for en større klynge af virksomheder og forskere inden for logistik..

16.01.2014

Jeanette Dollerup Nørgaard, SCM.dk

Jens Uggerhøj er netværksleder hos SmartLog, der er et netværk inden for smarte og intelligente logistiske løsninger – et forum for vidensdeling og vidensudveksling mellem nordjyske virksomheder og vidensinstitutioner. .

Investeringer i intelligente logistikløsninger vinder i stigende grad indpas i dansk erhvervsliv som modsvar mod det høje danske omkostningsniveau.

Det ved man alt om i Nordjylland, hvor Danmarks eneste forskningscenter inden for logistik er placeret, og hvor et stigende antal virksomheders primære beskæftigelse netop er logistik-løsninger.

Det mærker man også hos logistik-netværket SmartLog, der netop har rundet 100 medlemmer: 

”Logistik kommer i stigende grad på dagsordenen på bestyrelses- og direktionsmøder hos danske og internationale virksomheder. Og logistik er ikke bare optimering af transport: Logistik er hele virksomhedens værdikæde fra indkøb til salg, herunder produktion, lager, pakketering, transport med videre”, pointerer netværksleder Jens Uggerhøj fra SmartLog i pressemeddelelsen.

Læs også: Fagfolk skriver: Sådan styrker vi den danske forsyningskæde

Ifølge Jens Uggerhøj gavner det danske og nordjydske virksomheder, at logistik i stigende grad er kommet på dagsordenen.

”Det gavner en række danske og ikke mindst nordjyske virksomheder, idet vi i Danmark har tradition for at arbejde med optimering af logistik. Det skyldes blandt andet vores geografiske placering og vores lette adgang til blandt andet havne”, udtaler Jens Uggerhøj.

SmartLog og den nordjyske logistik-klynge tæller blandt andre Danmarks 6. største virksomhed Wrist Group, verdens største inden for opsætning af vindmøller Mammoet Wind, verdens største inden for produktion af marinekedler Alfa Laval Aalborg, verdens største dørproducent Jeld-Wen Danmark samt Danske Fragtmænd, Blue Water Shipping, Coloplast, Lene Bjerre Design med flere. 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

17.05.2024SCM.dk

Verdion køber kæmpe grund til nyt lager i Sverige

02.05.2024SCM.dk

Intelligente logistikløsninger til produktion af insektprotein

02.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup