Fra 2022 kommer XR på skemaet på danske erhvervsuddannelser

Fremtidens medarbejder skal have kompetencerne til at bruge eller udvikle nye it-værktøjer på arbejdspladsen, efterspørger industrien. Heldigvis har flere videregående uddannelsesinstitutioner lyttet og de vil fra 2022 både undervise i og uddanne de unge til at bruge eksempelvis Extended Reality-teknologi (XR).

”XR-teknologi er ét af de værktøjer, vi ser et stort potentiale i, blandt andet fordi det kan gøre læringen mere engagerende. Derfor håber vi, at flere uddannelsesinstitutioner vil anvende de nye teknologier i undervisningen”, siger chefkonsulent i DI Digital, Bo Wiberg. Foto: Kheng Ho Toh / 123RF.

28.12.2021

SCM.dk

På KEA er industriel designer Christian Lystager, som underviser på bacheloruddannelsen Produktudvikling og Teknisk Integration, varm fortaler for at benytte moderne teknologi i undervisningen. Derfor har han siden 2017 brugt både Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR) rettet mod industriens behov sammen med sin elever. Nu skal også Extended Reality-teknologi på skemaet (XR).

”Det er vigtigt, at vi giver de unge relevante kompetencer i værktøjer, som vil blive efterspurgt på arbejdsmarkedet i ganske nær fremtid. Teknologier som XR, der kan bruges til at skalere undervisning og uddannelse i mange sammenhænge er i betydelig vækst. Efterspørgslen på mange områder vil kun blive forstærket over de kommende år, og det er derfor vigtigt, at teknologierne finder indpas på uddannelserne allerede i dag”, siger Christian Lystager. 

Til de tiltag har KEA blandt andet allieret sig med teknologi fra aarhusianske, SynergyXR, som er specialister i netop XR-teknologi. XR er andet og mere end de så efterhånden så kendte mødeværktøjer, Zoom og Teams. Mulighederne i netop denne teknologi gør det muligt for virksomheder både at undervise, træne, oplære og interagere med medarbejdere i et fælles digitalt rum – selv om de kan være spredt over hele kloden. 

”Det har længe ligget i kortene, at vi i endnu større grad vil arbejde mere sammen digitalt frem for fysisk på for eksempel et kontor. Covid-19 har kun fremskyndet denne proces. Og fordi nu også uddannelsesinstitutionerne tager XR-teknologien til sig, bliver det fremadrettet endnu mere værdifuldt at bruge den ude på arbejdspladserne,” siger Corey Morris, der er CMO hos SynergyXR og selv kommer med mere end 10 års erfaring fra BSS Aarhus Universitet. Derfor har han en unik indsigt i, hvordan XR-teknologi kan bidrage til undervisningen og det nye arbejdsmarked.  

Læs også: Hamborg Havn vil revolutionere håndtering af containere på havneområdet

Denne udvikling med fokus på styrkelse af it-kompetencer begejstrer Dansk Industris digitale afdeling – DI Digital. Her støtter man op om brugen af XR-teknologi i uddannelserne, fordi det er blandt andet disse nye værktøjer, som i højere og højere grad skal være med til at sikre virksomhedernes konkurrencedygtighed.

 Der er netop brug for medarbejdere, som forstår at bringe den nye teknologi i spil, vurderer chefkonsulent i DI Digital, Bo Wiberg, og fortsætter: 

”Coronapandemien har været med til at fremskynde en digital revolution i forhold til den måde, vi lærer og arbejder sammen på. XR-teknologi er ét af de værktøjer, vi ser et stort potentiale i, blandt andet fordi det kan gøre læringen mere engagerende. Derfor håber vi, at flere uddannelsesinstitutioner vil anvende de nye teknologier i undervisningen”.  

- KCP

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.02.2024SCM.dk

ICS vil chikane og mobning til livs

22.02.2024SCM.dk

NGO: Lange udsigter til grøn skibsfart

23.01.2024SCM.dk

Staten opruster på SCM-kompetence

16.01.2024SCM.dk

Forhøjede fragtpriser truer både forbrugere og virksomheder

20.12.2023SCM.dk

Myndigheder samarbejder om at ruste Danmark til krisetider

23.11.2023SCM.dk

Region Midtjylland er bedst i bæredygtighed og nytænkning

21.11.2023SCM.dk

Mere end 40% af detail-aktører frygter mangel på varer op til jul

20.11.2023Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Fremtidssikring af danske virksomheders forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup