Fra 2022 kommer XR på skemaet på danske erhvervsuddannelser

Fremtidens medarbejder skal have kompetencerne til at bruge eller udvikle nye it-værktøjer på arbejdspladsen, efterspørger industrien. Heldigvis har flere videregående uddannelsesinstitutioner lyttet og de vil fra 2022 både undervise i og uddanne de unge til at bruge eksempelvis Extended Reality-teknologi (XR).

”XR-teknologi er ét af de værktøjer, vi ser et stort potentiale i, blandt andet fordi det kan gøre læringen mere engagerende. Derfor håber vi, at flere uddannelsesinstitutioner vil anvende de nye teknologier i undervisningen”, siger chefkonsulent i DI Digital, Bo Wiberg. Foto: Kheng Ho Toh / 123RF.

28.12.2021

SCM.dk

På KEA er industriel designer Christian Lystager, som underviser på bacheloruddannelsen Produktudvikling og Teknisk Integration, varm fortaler for at benytte moderne teknologi i undervisningen. Derfor har han siden 2017 brugt både Augmented Reality (AR) og Virtual Reality (VR) rettet mod industriens behov sammen med sin elever. Nu skal også Extended Reality-teknologi på skemaet (XR).

”Det er vigtigt, at vi giver de unge relevante kompetencer i værktøjer, som vil blive efterspurgt på arbejdsmarkedet i ganske nær fremtid. Teknologier som XR, der kan bruges til at skalere undervisning og uddannelse i mange sammenhænge er i betydelig vækst. Efterspørgslen på mange områder vil kun blive forstærket over de kommende år, og det er derfor vigtigt, at teknologierne finder indpas på uddannelserne allerede i dag”, siger Christian Lystager. 

Til de tiltag har KEA blandt andet allieret sig med teknologi fra aarhusianske, SynergyXR, som er specialister i netop XR-teknologi. XR er andet og mere end de så efterhånden så kendte mødeværktøjer, Zoom og Teams. Mulighederne i netop denne teknologi gør det muligt for virksomheder både at undervise, træne, oplære og interagere med medarbejdere i et fælles digitalt rum – selv om de kan være spredt over hele kloden. 

”Det har længe ligget i kortene, at vi i endnu større grad vil arbejde mere sammen digitalt frem for fysisk på for eksempel et kontor. Covid-19 har kun fremskyndet denne proces. Og fordi nu også uddannelsesinstitutionerne tager XR-teknologien til sig, bliver det fremadrettet endnu mere værdifuldt at bruge den ude på arbejdspladserne,” siger Corey Morris, der er CMO hos SynergyXR og selv kommer med mere end 10 års erfaring fra BSS Aarhus Universitet. Derfor har han en unik indsigt i, hvordan XR-teknologi kan bidrage til undervisningen og det nye arbejdsmarked.  

Læs også: Hamborg Havn vil revolutionere håndtering af containere på havneområdet

Denne udvikling med fokus på styrkelse af it-kompetencer begejstrer Dansk Industris digitale afdeling – DI Digital. Her støtter man op om brugen af XR-teknologi i uddannelserne, fordi det er blandt andet disse nye værktøjer, som i højere og højere grad skal være med til at sikre virksomhedernes konkurrencedygtighed.

 Der er netop brug for medarbejdere, som forstår at bringe den nye teknologi i spil, vurderer chefkonsulent i DI Digital, Bo Wiberg, og fortsætter: 

”Coronapandemien har været med til at fremskynde en digital revolution i forhold til den måde, vi lærer og arbejder sammen på. XR-teknologi er ét af de værktøjer, vi ser et stort potentiale i, blandt andet fordi det kan gøre læringen mere engagerende. Derfor håber vi, at flere uddannelsesinstitutioner vil anvende de nye teknologier i undervisningen”.  

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

18.06.2024SCM.dk

Det offentlige indkøb bør tage den grønne førertrøje på

17.06.2024SCM.dk

Indkøberne har kåret Danmarks bedste B2B webshop

11.06.2024SCM.dk

Landbrugets omstilling kræver nye værdikæder

03.06.2024SCM.dk

Klimarådet: Miljømærkede offentlige indkøb mangler politisk fokus

28.04.2024SCM.dk

Større sikkerhed for ansvarligt tømmer på vej

24.04.2024SCM.dk

Farvestoffer og additiver spiller hovedroller i dansk tekstilprojekt

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup