Generationsskifte har betydning for industrielle distributører

Den nye generation har andre indkøbspræferencer end den tidligere, og det er med til at ændre den traditionelle industrielle model. Sådan lyder meldingen fra logistikvirksomheden UPS, der er ude med en ny rapport.

”Stigningen af millennials på arbejdspladsen skubber os ind i en ny æra, der udfordrer langvarige industristandarder", lyder det fra Brooke Yamini, vicepræcident for Marketing operations hos UPS. Foto: UPS.

18.06.2019

SCM.dk

Det er beskeden i en ny rapport fra logistikvirksomheden UPS, der har undersøgt det industrielle procurement-landskab.

”Stigningen af ​​millennials på arbejdspladsen skubber os ind i en ny æra, der udfordrer langvarige industristandarder. Disse unge teknologiske kunder ønsker ikke alene at ordrer leveres hurtigt, de påvirkes også af yderligere tjenester og support efter salg”, siger Brooke Yamini, vicepræsident for Marketing Operations hos UPS.

Fire ændringer er på vej med den nye generation
Rapporten kommer ind på fire forskellige måder, hvorpå de unge millennials er med til at skabe forandringer i industrien. Der tale om et demografisk skift, indkøbsmønstre, international sourcing og support efter salg.

Og budskabet til producenter, onlinemarkeder og distributører er klart: Industrielle indkøb i 2019 kræver større analyse og tilpasning end tidligere. Og det at kende indkøberne, deres alder og baggrund betyder mere nu, end det har gjort før, ifølge rapporten.

Demografisk skift
Det demografiske skifte handler om, at 38 procent af respondenterne i undersøgelsen er millennials – det er en stigning på ti procentpoint fra 2017. Denne generation er mindre loyal overfor traditioner og foretrækker ofte at lave deres research gennem sociale medier i stedet for at kontakte en salgsrepræsentant.

Derudover er de i højere grad optaget af bæredygtighed og support efter salg i stedet for kvalitet og pris. Men de er også begrænset i forhold til de midler de har til rådighed, endnu.

Indkøbsmønstre
Udviklingen i retning at at foretage indkøb direkte fra en producent online fortsætter, med producenten som den foretrukne kilde. Her ser UPS en stigning på omtrent 20 procent over de sidste to år.

Distributionsselskaberne oplevede til gengæld et fald på 15 procent, mens salget hos producenter er steget med ti procent og med 17 procent hos internetforhandlere.

International sourcing
Millennial-generationen tilkendegiver i undersøgelsen, at de køber omkring halvdelen af deres produkter internationalt. Det er langt mere end tidligere generationer.

Derudover er de også i langt højere grad villige til at betale mere for hurtig levering. Her forventer 26 procent af de adspurgte levering indenfor to dage og 81 procent forklarer, at deres ordrer nogle gange kræver levering samme dag.

Support efter salg
Udover ordreændringerne, så påvirker generationsskiftet også supportdelen efter salget er gennemført. Trenden er voksende for alle generationer af indkøbere og produkter, men særligt millennials behov for flexibilitet er med til at skubbe til ændringerne.

Undersøgelsen viser, at 87 procent af millennials svarede, at de sandsynligvis vil ændre deres forretning for at opnå bedre assistance efter salg i de kommende tre til fem år.

Læs også: UPS vil styrke kvindelige iværksættere i den globale handel

Rapporten er baseret på en undersøgelse af mere end 1.500 indkøbere i USA mellem 22 og 70 år, der sourcer industrielle dele, produkter eller forsyninger til brug i 15 forskellige brancher.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

18.06.2024SCM.dk

Det offentlige indkøb bør tage den grønne førertrøje på

17.06.2024SCM.dk

Indkøberne har kåret Danmarks bedste B2B webshop

11.06.2024SCM.dk

Landbrugets omstilling kræver nye værdikæder

03.06.2024SCM.dk

Klimarådet: Miljømærkede offentlige indkøb mangler politisk fokus

28.04.2024SCM.dk

Større sikkerhed for ansvarligt tømmer på vej

24.04.2024SCM.dk

Farvestoffer og additiver spiller hovedroller i dansk tekstilprojekt

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup