Højere tempo og flere risici

Arbejdet med at tilrettelægge Novo Nordisks globale forsyningskæde er krævende, og ifølge Head of Supply Chain Design & Analytics Kasper Thomsen skal man i fremtiden flytte sig endnu hurtigere og acceptere flere risici, men uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Kasper Thomsen på scenen ved dette års Supply Chain Conference i Stockholm. Foto: Optilon/Cina Stenson.

21.09.2018

Anders Kampmann, SCM.dk

Med status som Head of Supply Chain Design & Analytics har Kasper Thomsen det globale ansvar for design og analyser omkring Novo Nordisks forsyningskæde, med alt hvad det indebærer af digitalisering, visualisering, netværksoptimering, simuleringer, machine learning og andre værktøjer, der kan vise, hvad der sker i de forskellige led i kæden.

”Novo Nordisk leverer dagligt mere end halvdelen af verdens insulinbehov. Det er livsvigtig medicin og derfor skal vi levere varerne til tiden. For at understøtte dette, skal vi levere gode supply chain-data via alt fra standard rapportering til avancerede netværksanalyser. Det er en konstant transformation, som kræver, at vi mobiliserer de rigtige talenter”, sagde han, det sidste med henvisning til konferencens hovedtema om ’Talent & Outcome’.

De bedste folk med de bedste forudsætninger
Hans eget team tæller omkring 15 mennesker i Danmark, som man bruger en del ressourcer på at videreuddanne for at kunne håndtere de opgaver, der måtte komme.

”Vi står overfor en mere udfordrende virkelighed, med mere kompleksitet og mere konkurrence fra etablerede brands og nye aktører. For at forbedre os ser vi bl.a. på distribution og hvordan vi kan gøre det hele mere digitalt med fx automatisering”, sagde Kasper Thomsen og fortsatte:

”Generelt skal vi fremover flytte os endnu hurtigere end tidligere, og vi skal være villige til at investere både tid og penge i nogle projekter med højere risici, end vi har gjort før. Til det formål skal vores folk have de bedste værktøjer, og her går vi ikke på kompromis.”

Læs også: Novo Nordisk med på Gartners Supply Chain Top 25

For at være på forkant med udviklingen, fortalte Kasper Thomsen også, at man i hans team går målrettet efter at hyre mangfoldigt, i tråd med resten af koncernen, der i dag tæller over 43.000 ansatte i 79 lande verden over.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

09.04.2024SCM.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

08.04.2024SCM.dk

Store virksomheders rapportering er godt på vej til CSRD

05.04.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

05.04.2024SCM.dk

Optikerkæde tager de første skridt mod cirkulær værdikæde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle