IMO vil reducere drivhusgasser hurtigere

Den internationale maritime organisation presser på for at bekæmpe kulstof-udslippet fra skibe. IMO indsætter en ekstraordinær arbejdsgruppe og udvikler et ”lige til tiden”-koncept.

Den internationale maritime organisation vil reducere fragtskibes kulstof-udslip hurtigere og iværksætter en række initiativer. Foto: IMO.

22.10.2018

SCM.dk

IMO’s oprindelige plan, fra april 2018, består i, at organisationen vil fortsætte med at mindske drivhusgasser fra international skibsfragt og helt udfase udslippet så hurtigt som muligt, i dette århundrede.

Strategien giver shippingindustrien en klar kurs mod at investere i udviklingen af brændsler med enten lavt eller intet kulstofudslip samt innovative energieffektive teknologier.

IMO's Generalsekretær Kitack Lim. PR-foto..

IMO’s generalsekretær Kitack Lim åbnede mødet med en ambition om at få en plan på plads:

”Det er nu tid til at vende en ny side og sammen gå i gang med at implementere den oprindelige IMO-strategi. I opfordres til at engagere jer med beslutsomhed i denne uge, ved at opsætte et klart program, på linje med visionen, principperne og ambitionsniveauet i strategien, så den kan blive iværksat. Således at programmet, der skal følge op på aktionerne, kan godkendes i næste uge, når havmiljøbeskyttelseskomiteen mødes.”

Den ekstraordinære arbejdsgruppe skal reportere til havmiljøbeskyttelseskomiteen som forventes at godkende samt udvikle aktionsplanen yderligere.

”Lige til tiden”-operationer
Til IMO’s møde blev en anden plan også præsenteret. Den handler om, at man ved at reducere den tid skibene tilbringer i venteposition uden for havnene samt ved anker, kan reducere skibenes kulstof-udslip væsentligt, ifølge studier lavet af IMO-medlemmer.

Skibe kan nemlig tilbringe dage i venteposition, men hvis man kan oplyse skibene med regulære opdateringer omhandlende kaj-tilgængelighed, især i de sidste 12 timer før havneankomst, kan man reducere skibenes- og havnenes kulstof-udslip markant.

Implementering af konceptet ”lige til tiden”-skibsoperationer (just-in-time) betyder at skibene kan time deres ankomst bedre. Det kan f.eks. ske ved at skibene sænker farten og derved forbrænder mindre brændstof, samtidig med at selskaberne sparer brændstofomkostninger.

Læs også: Havnemyndigheder går sammen om i nyt klimaprogram

Det er den globale industrialliance, GIA, der skal undersøge mulighederne i ”lige til tiden”-konceptet. GIA skal se på operationelle- og kontraktlige barriere ved implementeringen af programmet, så alle parter kan tage de nødvendige foranstaltninger, der skal gøre operationen til en global realitet.

GIA har lavet en video, der forklarer ”lige til tiden”-konceptet, som også blev præsenteret på IMO’s møde.

- SN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

21.05.2024SCM.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup