It-medarbejderne har talt: Fremover vil vi også kunne arbejde hjemmefra

89% af alle danske it-medarbejdere vil gerne arbejde hjemmefra mindst en gang om ugen. Ganske enkelt fordi det øger deres produktivitet og arbejdsglæde. Der viser en ny analyse foretaget af IT-branchen.

Ud fra analysen kan man se, at særligt singler og unge stadig gerne vil ind til fællesskabet på kontoret i løbet af ugen. Foto: deagreez / 123 RF.

26.10.2021

SCM.dk

Ni ud af ti it-medarbejdere fremover vil arbejde hjemmefra. 50% siger, at hjemmearbejde har skabt større arbejdsglæde, mens 56% fortæller, at de er mere produktive hjemmefra. Det viser en ny analyse blandt 2.500 it-professionelle, der er foretaget af Computerworld it-jobbank.

”Effekten af coronaen er måske en af de største forandringer, der har ramt branchen de seneste år. Mange virksomheder bliver ganske enkelt nødt til at gentænke hele arbejdsdagen og måden de leder deres teams på. Ellers forsvinder deres medarbejdere over til konkurrenten”, udtaler Annette Otto, formand for IT-Branchens kompetenceudvalg og SVP People, Brand & Sustainability i Atea.

Næsten to ud af tre (62%) siger da også, at måden de arbejdede på før coronaen var gammeldags.

It-medarbejderne vil også gerne være på kontoret

Det betyder dog ikke, at man helt ukritisk bare skal skifte de fysiske kontorer ud med rene hjemmearbejdspladser. Der er stadig 11%, der ikke ønsker at arbejde hjemmefra, ligesom mere end hver 3. siger (39%), at de arbejder mere end normalt, når de arbejder hjemmefra.

Samtidig kan man se, at særligt singler og unge gerne vil ind til fællesskabet på kontoret i løbet af ugen.

”Der er stadig stor værdi i at mødes ved kaffemaskinen og lige få alignet nogle af de små dagligdags ting, som man ellers ikke får klaret over et Teams-kald. Og så er vi vigtige for hinanden i forhold til det sociale, kulturen og ikke mindst innovationskraften i virksomheden. Så det handler om at opbygge en god hybrid virksomhed, hvor man både kan fungere fysisk og online sammen”, udtaler Annette Otto.

Læs også: På trods af investeringer er firmaers tiltro til egen IT-sikkerhed stadig lav

Atea har besluttet, at de fremadrettet skal være en fysisk virksomhed med et virtuelt mindset. Samarbejde, innovation og fællesskabet fungerer efter Ateas opfattelse bedst, når man er sammen fysisk noget af tiden, men samtidig give alle mulighed for fleksibilitet, hvor man arbejder hjemmefra nogle dage eller møder ind, så det passer med familielivet.

For dem skal balancen findes i de enkelte afdelinger, hvor der både skal tages udgangspunkt i opgaven, samarbejdet og relationerne samt den enkeltes ønsker. En ikke let opgave at give mellemlederne, hvorfor det også er vigtigt, at de bliver klædt på og trænet i denne nye opgave og ledelsesrolle.

Lav en plan for den hybride arbejdsplads

Selvom så mange medarbejdere har et tydeligt ønske om både at arbejde hjemmefra og på kontoret, har 68% af virksomhederne i modsætning til Atea endnu ikke en plan for, hvordan de skal få den hybride arbejdsplads til at fungere.

IT-Branchens CIO Transformation Board har derfor udarbejdet en liste over de største strategiske områder, man bør få styr på som virksomhed.

  • Fastsæt rammerne for den hybride arbejdsplads
  • Få styr på den hybride hverdag
  • Styrk den hybride kultur

”Der findes nok ikke én plan, der passer til alle. Så det er vigtigt, at man i den enkelte virksomhed bliver enige om, hvordan medarbejdere og ikke mindst lederne skal agere i en hybrid hverdag, hvor teams sidder spredt ud geografisk, og hvor medarbejderne tjekker ind og ud forskelligt”, slutter Annette Otto.

- KCP 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

06.06.2024SCM.dk

Nyt partnerskab skal hjælpe virksomheder med kompleks klimarapportering

05.06.2024SCM.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

03.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Succes med graduate program: Alle fire graduates ansat!

31.05.2024SCM.dk

Geopolitik giver flere etiske dilemmaer til virksomheder

28.05.2024SCM.dk

4 trin til den resiliente værdikæde

27.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup