Konference: En økonomi med menneskets og planetens trivsel i fokus

Trivselsøkonomi er et hot emne og de sidste dage i denne måned afholdes Danmarks første konference med dette tema.

Foto: 123rf.com

13.05.2024

SCM.dk

Hvordan kan vi skabe en økonomi, som ikke kun har ensidigt fokus på BNP-vækst, men som sætter menneskets og planetens trivsel i kernen af økonomiens formål?

Bliv klogere på netop dét spørgsmål til konferencen om trivselsøkonomi arrangeret af blandt andet Danmarks Naturfredningsforening i København den 30.-31. maj.

Trivselsøkonomi handler om at skabe et økonomisk system, der modsat det nuværende sikrer sikrer trivsel for nulevende og fremtidige generationer indenfor de planetære grænser.

Trivselsøkonomi kan på den måde være en del af svaret på den klima- og biodiversitetskrise, som Danmark og resten af verden står i, og derfor er Danmarks Naturfredningsforening blandt initiativtager til den danske alliance, der står bag konferencen.

“Lige nu overforbruger vi klodens ressourcer, og samtidig oplever vi en stigende mistrivsel i befolkningen, særligt blandt de unge. Trivselsøkonomi er grundlæggende en samlende ramme for at adressere de forbundne kriser,” forklarer Mette Hoffgaard Ranfelt, som er miljøpolisk chefrådgiver I Danmarks Naturfredningsforening.

Danmark har brug for en trivselsøkonomi

Trivselsøkonomi er hverken for eller imod vækst i traditionel økonomisk forstand. Men den agiterer for, at økonomien er et middel til at sikre menneskelig trivsel for nulevende og fremtidige generationer indenfor de ’planetære grænser’, altså på en måde, hvor vi respekterer jordens bærevne. Derfor skal vi også i Danmark begynde i langt højere grad at skabe politik ud fra trivselsøkonomiens principper, lyder det fra Mette Hoffgaard Ranfelt.

“Vi skal væk fra primært at styre samfundet efter, hvad der gavner væksten i det økonomiske system ensidigt målt i BNP, og hen til at styre det økonomiske system efter, hvad der gavner mennesker og natur," siger hun.

“Seks ud af de ni planetære grænser er allerede overskredet, hvilket vil sige, at menneskets overforbrug allerede på seks områder er i højrisiko for at gøre uopretteligt skade på planeten, så fremtidige menneskers trivsel udfordres,” fortsætter hun

Trivselsøkonomi – eller wellbeing economy – er allerede stort i udlandet. I EU vil man nu i stigende grad til at udvikle politikker på baggrund af trivselsøkonomiens principper, og der bliver talt om en EU-kommissær for trivselsøkonomi.

Konceptet har også givet genklang hos en række regeringer, der er gået sammen i en alliance (WEGo), hvor de er ved at implementere trivselsøkonomiens principper i national økonomisk politik. Alliancen består pt. af regeringerne fra Canada, Wales, Island, Skotland, Finland og New Zealand.

- EHS

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

Dansk NGO kan nu verificere klimaprojekter

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

17.05.2024SCM.dk

Palle- og forsyningskædevirksomhed får ny landechef

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup