Logistikgigant på vej mod at opnå bæredygtighedsmål

Bare i Danmark har Brambles datterselskab CHEP sammen med IFCO reddet 1,7 millioner træer samt elimineret 2,6 millioner ton CO2 og 1,4 millioner ton affald.

Logistikvirksomheden Brambles er godt på vej mod at nå sine 2020-bæredygtighedsmål bl.a. på grund af det danske datterselskab CHEP's bæredygtige forretningsmodel. Foto: CHEP.

28.09.2018

SCM.dk

Logistikvirksomheden Brambles er godt på vej mod at nå sine 2020-bæredygtighedsmål, der bl.a. bygger på FN’s Sustainable Development Goals (SDGs). Det viser den årlige bæredygtighedsrapport, som selskabet netop har udgivet.

Læs også: Australsk logistikgigant sparer 2,5 mio. ton CO2

Det har Brambles sparet i 2018:

  • 2,6 mio. ton CO2
  • 1,7 mio. træer
  • 1,6 mio. kubikmeter skov
  • 1,4 mio. ton affald
  • 4,1 mio. liter vand

Kilde: Brambles.

”Bæredygtighed er omdrejningspunktet for alt, hvad vi foretager os, lige fra madspild til beskyttelse af verdens skove og minimering af CO2-udslip fra transport. Derfor er jeg igen i år stolt af de store fremskridt i vores bæredygtighedsrapport, som er et direkte resultat af, at vi har skabt en af verdens mest bæredygtige logistikvirksomheder,” siger Torben Lund, landechef hos CHEP Danmark.

Alene i regnskabsåret 2018 har selskabet, der i Danmark repræsenteres af pallevirksomheden CHEP, reddet 1,7 millioner træer samt elimineret 2,6 millioner ton CO2 og 1,4 millioner ton affald. Tidligere på måneden blev CHEP rangeret i top 3 på Dow Jones’ Sustainability Index (DJSI) i kategorien Commercial Services and Supplies.

Genanvendelse og samarbejde er nøgleordene
I regnskabsåret 2018 kom 99,4 procent af det træ, som CHEP har brugt til at producere sine træpaller, fra certificerede kilder. Heraf har 66,1 procent en komplet FSC Chain-of-Custody-certificering, der netop blåstempler træets bæredygtighed hele vejen gennem forsyningskæden fra skov til slutbruger.

I lyset af den store mangel på transportører, der ses i hele Europa, har Brambles desuden etableret samarbejdsprojekter med over 240 kunder om at udnytte selskabets transportoptimeringsprogram for at gøre transportprocessen mere effektiv – ikke bare i Danmark, men i hele Europa.

Læs også: Fra nødvendigt onde til god forretning

Resultaterne skyldes virksomhedens bæredygtige forretningsmodel, hvor man deler og genanvender materialerne. For CHEP er der tale om en cirkulær model kaldet palle-pooling, hvor man så at sige leaser sine paller, der både produceres og transporteres efter bæredygtige principper.

 - JMA

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

02.04.2024SCM.dk

SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

27.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (April)

27.03.2024SCM.dk

Danmark er milevidt fra mål om grøn energi på land

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle