Lokal fabrik skaber høj forsyningssikkerhed og unik produktudvikling

Fokus på høj kvalitet, nedbringelse af CO2, lokal produktudvikling og stor forsyningssikkerhed. Det er nogle af de gevinster, som Schneider Electric opnår via deres fabrik ved Ringsted.

”Vi har fuld autonomi over vores egen produktion og kunderne befinder sig inden for maksimum fem timers kørsel. Det sikrer os en unik forsyningssikkerhed og meget korte leveringstider”, fortæller Mogens Auchenberg. Foto: Schneider Electric..

21.03.2023

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Forsyningsproblemer udfordrer mange virksomheder, men den udfordring plager ikke Schneider Electrics forsyning af Lauritz Knudsen-produkter til det nordiske marked. De bliver nemlig primært produceret inden for Danmarks grænser, og det fører til mange værdifulde synergier. På det tætpakkede fabriksgulv i den næsten 20.000 kvadratmeter store fabrik i Benløse lige uden for Ringsted har Schneider Electric siden år 2000 udviklet og produceret el-installationsmateriel til hele den danske elbranche.
Her producerer Schneider Electric blandt andet mere end 10 millioner komponenter om året til den klassiske LK FUGA-serie, som er danskernes foretrukne afbryderserie. Ifølge fabriksdirektør Mogens Auchenberg er der stor værdi i at producere størstedelen af Lauritz Knudsen-produkterne lokalt frem for uden for landets grænser:

”Ved at have vores produktion i Ringsted, som delvist forsyner vores danske og nordiske markeder med blandt andet FUGA-afbryderne, har vi en langt større autonomi over produktionen, end hvis vi var afhængige af en udenlandsk produktion. Det betyder, at vi selv har 100 procent føling med kvalitet og forsyningssikkerhed”.

Forsyningssikkerhed og kort til kunderne
Fabrikken beskæftiger omkring 250 ansatte og er kendetegnet ved en høj automatiseringsgrad og en række produktionsområder, der tilsammen sikrer høj kvalitet og effektivitet. Ifølge Mogens Auchenberg er det dog ikke de eneste grunde til fabrikkens store værdi. Han peger blandt andet på, at fabrikken er meget fleksibel i forhold til at kunne omstille produktionen til det, der er behov for i markedet her og nu.

”Under corona var det en unik fordel, at vi med vores store kendskab til markedet og den lokale fabrik kunne omstille vores produktion fra dag til dag. Alle manglede produkter og materialer, og derfor tilpassede vi vores produktion til at producere de produkter, der var størst behov for. Det skabte en endnu tættere tilknytning til vores kunder,” fortæller Mogens Auchenberg.

Han nævner også den høje forsyningssikkerhed som et direkte resultat af den lokale produktion.

”Vi har fuld autonomi over vores egen produktion og kunderne befinder sig inden for maksimum fem timers kørsel. Det sikrer os en unik forsyningssikkerhed og meget korte leveringstider. Det betyder, at vi og mange af vores kunder ikke har været ramt af forsyningsproblemer i lige så høj grad, som det desværre har været tilfældet for mange andre virksomheder. I hele fabrikkens levetid er der produceret flere end 32.000.000 LK FUGA-produkter, så landets elbranche kan vide sig sikker på, at de ikke løber tør for FUGA-komponenter,” fortæller Mogens Auchenberg.

Kvalitet og produktudvikling 
Den lokale produktion og tilstedeværelse har også ført til lokal produktudvikling til fordel for både Schneider Electric og kunderne. Det fortæller Mark Bitsch, der er produktchef for Schneider Electrics Lauritz Knudsen-produkter. Han modtager nemlig løbende feedback fra elektrikere om forbedringsmuligheder til komponenterne, som de bruger i deres daglige arbejde. Og med både produktion, produktudvikling og et stærkt hold af teknikere lige rundt om hjørnet er der ifølge Mark Bitsch ikke langt fra idé til handling, når det gælder opdatering og udvikling af et specifikt produkt.

Læs også: Månedens udfordring: Resiliens og bæredygtighed kræver stærke relationer

”I bund og grund er vores kunder jo de bedste kritikere af vores produkter, da de står med dem i hænderne hver dag. Derfor er det også en ren win-win situation, når vi gennem vores lokale produktion kan få direkte feedback til specifikke forbedringspunkter i et produkt. Vi forbedrer og udvikler konstant vores produkter i samarbejde med vores kunder, og med en lokal og agil produktion har vi muligheden for hurtigt at reagere og justere på de små ting, så produktet bliver endnu bedre i brug”, siger Mark Bitsch.

Et godt eksempel på konstruktiv kritik, der har ført til en reel produktoptimering, er LK FUGAs blå forfra-dåse, der efter feedback fra elektrikere blandt andet har fået forstærkede hjørnekraver og forbedrede sammenbygningsspor. Det har gjort, at dåsen både er blevet nemmere af montere og efterspænde i væggen.

Fokus på nedbringelse af CO2 i produktionen
Når det kommer til klimatrykket, er der også værdi at hente i en lokal dansk produktion. Ifølge fabriksdirektøren har for eksempel LK FUGA-produkterne et lavere CO2-aftryk ved at blive produceret i Danmark frem for et land uden for Danmarks grænser. Her peger han især på Danmarks højtudviklede grønne energiforsyning og den korte transport af produkterne til kunderne som kerneelementer i at nedbringe CO2-aftrykket.

Læs også: Vækstkomet stiller skarpt på resiliens

”I 2021 kårede Corporate Knights Schneider Electric til verdens mest bæredygtige virksomhed. Og det forpligter. Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan gøre produktionen så bæredygtig og CO2-neutral som muligt. Lang produkttransport og fossiltung produktion er faktisk ofte de største klimasyndere i et produkts klimaregnskab. Disse syndere kan vi delvist mindske ved en lokal produktion i et land som Danmark, hvor den grønne energi er i højsædet”, siger Mogens Auchenberg.

I forhold til fabrikkens egen udvikling har det også været en hjælp at have lokal viden inden for rækkevidde.

I produktionen har man blandt andet øget udnyttelsen af restgranulater til plastprodukter gennem et udviklingssamarbejde med to DTU-studerende, der har opfundet en teknologi til at optimere sorteringen af granulaterne, så en større andel kan genbruges. Det lokale samarbejde har ført til, at teknologien nu er fuldt integreret i produktionen af LK FUGAs produkter, og de to DTU-studerende har samtidig startet deres egen virksomhed med teknologien.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.02.2024SCM.dk

Medie: DSV kan være på vej med gigant-bud på DB Schenker

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup