Lovende test på offentlige veje af brint-elektriske lastbiler

Med vanddampe som eneste udslip vil brintdrevne brændselscelle-lastbiler blive en vigtig del af Volvo Trucks' emissionsfri produktportefølje. Nu har køretøjerne passeret en vigtig milepæl – nemlig testkørsler på offentlig vej.

Sidste år fremviste Volvo Trucks sine elektriske brændselscelle-lastbiler for første gang. Disse emissionsfrie lastbiler bruger brint til at producere deres egen elektricitet under kørslen, har en lang rækkevidde, hvilket gør dem velegnede til transportopgaver over længere strækninger. Nu er lastbilerne testet på offentlige veje i et ekstremt koldt klima nord for polarcirklen i det nordlige Sverige. Foto: Volvotrucks..

23.05.2023

SCM.dk

Sidste år fremviste Volvo Trucks sine elektriske brændselscelle-lastbiler for første gang. Disse emissionsfrie lastbiler bruger brint til at producere deres egen elektricitet under kørslen, har en lang rækkevidde, hvilket gør dem velegnede til transportopgaver over længere strækninger.

Nu er lastbilerne for første gang blevet testet på offentlig vej. Men ikke på hvilke som helst offentlige veje. For at gøre det ekstra udfordrende er testene blevet udført i et ekstremt koldt klima nord for polarcirklen i det nordlige Sverige.

”Lastbiler kører syv dage om ugen og i al slags vejr. De barske forhold på offentlige veje i det nordlige Sverige med masser af sne, is og vind udgør et ideelt testmiljø”, siger Helena Alsiö, vice president for Powertrain Product Management hos Volvo Trucks.

”Jeg er glad for at kunne sige, at testene er gået godt, hvilket bekræfter de tests, vi har udført på forhånd. Og det gælder både digitale tests og simuleringer samt praktiske tests på vores lukkede testbane tæt ved Gøteborg”.

Læs også: Tung godstransport bevæger sig mod grønt

Elektriske brændselscelle-lastbiler drevet af brint vil være særligt velegnede over længere afstande samt når det ikke er muligt at køre med batteri-elektriske lastbiler. Det kan for eksempel være i landdistrikter uden opladningsinfrastruktur.

Volvo tilbyder branchens bredeste produktprogram af elektriske lastbiler med 6 modeller i serieproduktion. Volvos brintdrevne brændselscelle-lastbiler vil blive kommercielt tilgængelige i anden halvdel af dette årti. Testkørsler i daglig drift hos vognmænd starter et par år inden den kommercielle lancering.

For vognmænd, der ønsker at tilbyde emissionsfrie transporter allerede nu, tilbyder Volvo Trucks i øjeblikket seks forskellige batterielektriske modeller samt lastbiler, der kører på vedvarende brændstoffer som blandt andet biogas.

”Vi er nødt til at handle nu for at stoppe den globale opvarmning. Uanset transportopgaver eller hvor i verden vores kunder opererer, er det ikke en mulighed at vente. Om få år vil vores kunder være i stand til fuldstændigt at eliminere CO2-udslip fra deres lastbiler”, påpeger Roger Alm, president for Volvo Trucks.

- PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

23.05.2024SCM.dk

Forbrugernes lyst til at handle direkte hos producenten stiger

23.05.2024SCM.dk

CMP har aftale om enorm biobrændstof-fabrik på plads

21.05.2024SCM.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup