Mærsk: slut med CO2 i 2050

Rederiet A. P. Møller – Mærsk sigter efter at have CO2-neutrale fartøjer i 2030 og har som mål at stoppe udledningen helt i 2050. Rederiet opfordrer industrien til at involvere sig.

Mærsk vil ændrer shippingindustrien med et mål om nul CO2-udledning i 2050. Foto: Mærsk.

06.12.2018

SCM.dk

Det danske rederi A. P. Møller-Mærsk, der er verdens største shippingvirksomhed, vil sætte tempoet op i forhold til at sikre en kulstof-neutral shippingindustri. Rederiet annoncerede torsdag, at målet er at stoppe kulstof-udledningen helt i 2050, samt at alle fartøjer skal være CO2-neutrale i 2030.

Læs også: Mærsk vækster i tredje kvartal

Mærsk lægger vægt på, at det kræver en acceleration inden for nye innovationer, samtidig med at de nye teknologier skal implementeres.

Shippingindustrien transporterer i dag 80 procent af den globale handel, hvilket er en af grundende til at rederiet mener, at den også står til ansvar for at finde løsninger på klimaproblemerne. Det tyder på, at verdenshandelen vil fortsætte med at vokse, og de tiltag der er i dag, er ikke nok til at elimere CO2-udledningen, mener man.

”Den eneste måde hvorpå vi kan opnå den så trængende kulstofneutralisering i vores industri, er ved fuldt ud at skifte til nye kulstof-neutrale brændsler og forsyningskæder”, siger Søren Toft, Chief Operating Officer hos Mærsk.

Nuludledningsfartøjer
Tesla lover pt, at deres elektriske lastbil, Semi, kan køre 800 km med to TEU. Til sammenligning skal et containerskib fragte tusinder af TEU og en f.eks. sejle en tur på over 8.000 km fra Panama til Rotterdam. Der er selvsagt ingen ladestationer i Atlanterhavet, så batteriets korte levetid er problematisk, pointerer Mærsk.

Derfor skal der nye innovative opfindelser til. Den normale levetid for et fartøj er i dag på omkring 20-25 år, men der skal udvikles nye fartøjer frem mod 2050, og det kræver samarbejde, lyder det fra rederiet.

”De næste fem til ti år bliver altafgørende. Vi vil investere betydelige ressourcer i innovations- og flådeteknologier for at forbedre den tekniske og finansielle levedygtighed af nuludledningsløsninger”, siger Søren Toft og tilføjer:

”Vi har gennem de sidste fire år investeret omkring en milliard dollars og engageret over 50 ingeniører hvert år i at udvikle og implementere energieffektive løsninger. Men vi kan ikke opnå det alene”.

Forskning og udvikling er nøglen til at føre shipping-industrien væk fra fossile brændsler og over mod bæredygtige løsninger, lyder det fra Mærsk.

Læs også: Mærsk investerer millionbeløb i at bekæmpe plastikforurening i Stillehavet

Rederiet påpeger desuden, at ved at sætte fokus på dette ambitiøse mål, håber det at kunne opnå et gennembrud i forhold til at tiltrække ingeniører, teknologi-udviklere, investorer, cargo-ejere og lovgivere til at skabe en stærk industriinvolvering i en bæredygtig shippingfremtid.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

15.04.2024SCM.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

12.04.2024SCM.dk

Industrivirksomhed vender ESG-krav til fordel

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle