Modevirksomhed vil installere solceller på logistikcentre

Zalando offentliggør i en ny bærdygtighedsstrategi, at man vil drive en CO2-neutral virksomhed og bl.a. opsætte solpaneler på egne logistikcentre flere steder i verden. Målsætningen er kun at bruge vedvarende eller CO2-neutral energi i fremtiden.

Zalando stræber efter at have installeret solpaneler på alle logistikcentre inden 2023. Foto: Zalando..

17.12.2019

SCM.dk

I en nyligt publiceret bæredygtighedsstrategi meddeler Zalando, at modevirksomheden stræber efter at opnå CO2-neutralitet i alle forretnings- og logistikaktiviteter. I 2019 formåede selskabet at omstille til 90 procent grøn energi og tager nu næste skridt i målsætningen om at blive en mere klimavenlig virksomhed.

Læs også: Apple-rapport viser fremskridt for bæredygtighed i forsyningskæden

”Ethvert logistikcenter vil blive udstyret med solpaneler eller anden grøn bygningsteknologi inden 2023”, siger Raimund Paetzmann, Vice President Corporate Real Estate for Zalando.

Vice President Corporate Real Estate for Zalando, Raimund Paetzmann meddeler, at Zalando løbende undersøger nye teknologier, der kan reducere virksomhedens klimamæssige påvirkning. Foto: Zalando.

Zalando meddeler, at der fokuseres på solceller som en vigtig kilde til energi. I juli 2019 blev logistikcentret i Lahr i det sydvestlige Tyskland udstyret med solpaneler og har siden produceret knap 800.000 kWh, hvilket svarer til 200 husstandes årlige forbrug af elektricitet.

Logistikcentret i Verona genererer en del af sin strøm ved hjælp af solenergi og yderligere installationer af solpaneler på logistikcentre i Milano, Moenchengladbach, Erfurt og Bleiswijk nær Rotterdam vil ske i den nærmeste fremtid.

Udover installation og brug af solpaneler undersøger Zalando mulighederne for at hente energi fra andre genanvendelige og bæredygtige kilder.

Læs også: CMA CGM og Ikea indgår samarbejde om at teste bæredygtigt biobrændstof

”Vi kigger løbende efter nye teknologier, der vil hjælpe os til at reducere vores klimamæssige påvirkning. Vi stræber efter kun at bruge vedvarende eller CO2-neutral energi i fremtiden”, siger Raimund Paetzmann.

Alle Zalandos bygninger skal fremover godkendes som grønne med henblik på at verificere, at de er bygget på en måde, der sparer ressourcer og udleder færre drivhusgasser.

- HL

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

09.04.2024SCM.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

08.04.2024SCM.dk

Store virksomheders rapportering er godt på vej til CSRD

05.04.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

05.04.2024SCM.dk

Optikerkæde tager de første skridt mod cirkulær værdikæde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle