Hyperloop på vej med dedikeret godsløsning

Havneselskabet DP World og teknologivirksomheden Virgin Hyperloop One præsenterer nu et ultrahurtigt transportmiddel til fragt. Systemet ved navn 'DP World Cargospeed' skal levere varer på tværs af landegrænser på rekordtid.

DP World og Virgin Hyperloop samarbejder om at lancere ny ultrahurtig metode til at fragte varer. Ifølge virksomhederne er det løsningen på fremtidens transportudfordringer. PR-foto..

03.05.2018

SCM.dk

Og ifølge virksomhederne selv, vil denne videreudvikling af Tesla-grundlæggeren Elon Musks transportmetode revolutionere forsyningskæder og næste generations logistik.

Med en gennemsnitshastighed på op til omkring 1000 kilometer i timen vil det nye transportmiddel både øge farten og sænke omkostningerne for on-demand handel. Fire-dages lastbilstransport vil ifølge projektet blive reduceret til kun 16 timer.

Det vil i fremtiden være både billigere og hurtigere at anvende ’DP World Cargospeed’ til at transportere varer sammenlignet med flyfragt, mener virksomhederne bag. Dermed vil transportmidlet også kunne bruges til fragt af tidsfølsomme varer.

Det øgede e-handel har lagt ekstra pres på fragt- og logistikbranchen. Samtidig forventer kunderne hurtig og billig forsendelse, hvis ikke de skal gå til konkurrenten. Og udviklingen ser ikke ud til at stoppe her.

På blot to år vurderes det, at onlinehandlen vil vokse til fire billioner dollars (ca. 24.000 mia. kr.) på globalt plan. Denne forventede vækst vil sætte pres på lufthavne, veje og jernbaneinfrastrukturen markant.

Det problem mener DP World og Virgin Hyperloop One, at de kan være med til at løse med det nyeste skud på den teknologiske stamme.

Læs også: Distributionsbranchen ser ind i en usikker fremtid

Vakuum-systemet unikt, fordi det udnytter systemkapaciteten fuldt ud ved både at tillade passagerer og fragt at blive sendt afsted gennem rørerne, fortæller Virgin Hyperloop.

- EST

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

08.04.2024SCM.dk

Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

02.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om elektronisk fakturering i Belgien

26.03.2024SCM.dk

Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

26.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Tyskland

25.03.2024SCM.dk

Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

‘Hackerene kender systemet bedre end dem, der har lavet dem’

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle