Sanistål vil gøre det lettere at aflæse produkters CO2-udledning

Sanistål har udviklet en digital løsning, der skal gøre det lige så let at aflæse et produkts CO2-udledning som dets pris.

Bæredygtighed bliver et mere og mere væsentligt indkøbsparameter i byggeriet og industrien. Derfor bør det være lige så let at se produkters CO2-belastning, som det er at se prisen, lyder det fra Gitte Østergaard Futtrup, bæredygtighedschef, Sanistål - part of Ahlsell.. Foto: Sanistål

13.03.2024

SCM.dk

Stigende klimakrav til industrien og byggeriet har givet stigende efterspørgsel på miljø- og klimadokumentation på produktniveau.

Det er især miljøvaredeklarationer på produkterne, også kaldet EPD’er, der bliver efterspurgt.  Med en EPD i hånden kan man fx se, hvor meget CO2, der er blevet udledt i forbindelse med produktionen af produkterne – og vælge produkter til og fra på baggrund af bæredygtighedsdata.

I praksis er det dog ikke helt nemt at bruge en EPD, fortæller bæredygtighedschef Gitte Østergaard Futtrup.

”Dokumentationen er vanskelig at forstå – medmindre man er bæredygtighedsspecialist og ved, hvordan man læser og bruger en EPD. Derfor har vi udviklet en digital løsning, som giver vores kunder lige præcis den data, de skal bruge for nemt at kunne træffe ansvarlige produktvalg”, siger Gitte Østergaard Futtrup.

Konkret kan virksomhedens kunder se og sammenligne CO2-påvirkningen for forskellige produkter, når de handler online.

”Vores tilgang er, at det skal være lige så let at se varernes CO2-belastning, som det er at se prisen. Netop fordi bæredygtighed bliver et mere og mere væsentligt indkøbsparameter for industrien og byggeriet, skal kunderne bruge begge oplysninger for at kunne vurdere, om det er et godt og ansvarligt køb”, siger Gitte Østergaard Futtrup.

Aktuelt har Sanistål – part of Ahlsell CO2-data på cirka 18.000 varenumre. Alene indenfor installationsprodukterne på VVS har 35 pct. af varenumrene nu EPD, så kunderne kan se CO2-aftrykket i indkøbskurven.

-emte

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

13.03.2024SCM.dk

Sanistål vil gøre det lettere at aflæse produkters CO2-udledning

11.03.2024SCM.dk

Logistikoperationer kan optimeres med nye funktioner

23.02.2024SCM.dk

Indien udfordrer Kinas status som verdens fabrik

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle