SCM Agendaen – Supply Chain Resilience med fokus på små og mellemstore virksomheder

Supply Chain Resilience er som følge af COVID-19 pandemien blevet højaktuelt. Det er let at være bagklog – men pandemien bør give anledning til refleksion med henblik på at blive bedre rustet til forstyrrelser – eller disruptions. Hør en levende samtale om vigtigheden af supply chain resilience, der er optaget hos Ole Chokolade i Kolding.

01.03.2021

SCM.dk

Supply Chain Resilience har fokus på en virksomheds evne til at komme tilbage til udgangssituationen – eller til et bedre niveau efter en forstyrrelse. Forstyrrelser kan for eksempel være pandemier, naturkatastrofer, cyberangreb og handelskonflikter. Supply Chain Resilience er vigtig for alle typer virksomheder, men de små og mellemstore er specielt udsatte, idet de til sammenligning med store virksomheder ofte har færre finansielle og menneskelige ressourcer og et dominerende driftsfokus på bekostning af et udviklingsfokus. Samtidig er mange virksomheders forsyningskæde blevet mere sårbar som følge af en bred anvendelse af lean, der blandt andet har sat fokus på minimering af lagre, outsourcing og offshoring af produktion og reduktion af leverandørbasen.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthedPodcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har taget podcast-udstyret med til produktionsvirksomheden Ole Chokolade i Kolding, hvor de har selskab af direktør Carsten Ellerkamp.

Podcasten fortæller lidt om, hvad Supply Chain Resilience er; hvorfor det er vigtigt, samt hvordan man konkret kan arbejde med det. Vi får også indsigt i de udfordringer, Ole Chokolade stod overfor, da COVID-19 i foråret 2020 delvist lukkede Danmark; hvordan de håndterede udfordringerne, og hvilken læring og ændret praksis det har ført med sig. Herudover gives der eksempler på forskellige løsninger, der er arbejdet med under COVID-19, ligesom panelet drøfter, at pandemien ikke har ramt alle virksomheder lige hårdt, og at der er nogle, der ligefrem har opnået vækst som følge af pandemien.

Robusthed og resilience
Jan Stentoft fortæller om begrebet resilience og holder det op mod robusthed. ”Robusthed kan opfattes som en proces, der er i stand til at klare realistiske udsving, mens resilience er et spørgsmål om at komme hurtigt tilbage til udgangssituationen eller til et bedre niveau efter en forstyrrelse. Så man kan tale om, at en proces er robust, men ikke resilient, og man kan være ramt både upstream og downstream – altså både på leverandørsiden og kundesiden”.

Arbejdet med Supply Chain Resilience i fire trin
I podcasten redegøres for de fire trin, man kan arbejde med i Supply Chain Resilience. Det første trin er Identification, som har at gøre med kortlægning af forsyningskæden med henblik på at identificere svage og sårbare punkter. Det handler om at afdække risici og deres sandsynligheder og impact. Dernæst handler det om Prevention; hvordan forebygger man, at de svage punkter udsættes. Det tredje trin er Mitigation – altså hvordan skaden kan minimeres, hvis en forstyrrelse indtræffer. Endelig er det sidste trin Recovery, som handler om at komme tilbage til udgangssituationen – eller noget, der ligefrem er bedre. Carsten Ellerkamp byder ind med sit syn på, hvordan Ole Chokolade ubevidst har arbejdet med resilience under COVID-19, og hvad virksomheden konkret har gjort for at overleve krisen. Herudover kommer han ind på hvilke tiltag, virksomheden gør for at ruste sig til fremtidige kriser.

Vil du sponsere en podcast på SCM.dk?

Podcasts kan være initieret og drevet af SCM.dk’s redaktion som denneeller den kan gennemføres med betaling fra en partner, hvor denne spiller en rolle i podcasten.
• Invitér dine kunder eller relevante kilder.
• SCM.dk sørger for alt omkring produktionen: Udstyr, lokaler, redaktionel disponering, vært, planlægning, redigering og udgivelse.
• Alt stemmes overens med kunden.

Ring eller skriv til Niels Larsen på Nl@horisontgruppen.dk eller via +45 5350 6060 og få en snak om hvordan i udkommer med jeres egen podcast på SCM.dk

Deltagere:
• Carsten Ellerkamp, direktør, Ole Chokolade i Kolding.
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU i Kolding og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU i Kolding.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Spotify

Relateret indhold

29.02.2024SCM.dk

Medie: DSV kan være på vej med gigant-bud på DB Schenker

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup