Sikkerhed og fortsat vækst

Med milliardsalget til Teradyne har Mobile Industrial Robots fået kapital i ryggen, der giver sikkerhed for at væksten i det fynske selskab kan fortsætte. Synergier og tryghed var afgørende for, at handlen gik igennem, fortæller CEO Thomas Visti.

MiR's stærke logistikrobotter er sammen med resten af selskabet kommet på amerikanske hænder. Foto: MiR.

31.08.2018

Anders Kampmann, SCM.dk

I slutningen af april 2018 kunne fynske Mobile Industrial Robots (MiR) melde ud, at virksomheden var blevet solgt til den amerikanske koncern Teradyne, der producerer udstyr til automation i industrien. Handlen beløb sig til 1,7 milliarder kroner, og er delvist afhængig af, at visse præstationsmål bliver opfyldt frem mod 2020.

”Med den øgede økonomiske sikkerhed bliver der åbnet yderligere op for langsigtede investeringer, så vi styrker den kurs, vi har udstukket i forvejen”, siger Thomas Visti om handlen med Teradyne. Foto: MiR.

”En stor dag for os”, sagde adm. direktør i MiR, Thomas Visti, ved offentliggørelsen af opkøbet, som han, da SCM+Logistik spørger ind til det, beskriver som ganske oplagt, selvom det måske ikke som sådan lå i kortene.

”Det er ikke noget, der har været planlagt længe, og vi gjorde os selvfølgelig også en masse overvejelser, da tilbuddet kom på bordet. Men der var en lang række faktorer, der gjorde, at vi var sikre på, at det var det rigtige at gøre”, siger han og fortsætter:

”Først og fremmest ser vi et godt match mellem os og Teradyne; de har erfaringen på markedet og vil lade os arbejde videre i frie rammer med base her i Odense og vores nuværende strategi som udgangspunkt”, tilføjer Thomas Visti og understreger samtidig, at handlen er blevet taget godt imod i hele organisationen og blandt partnere, leverandører etc.

Tryghed i UR-handel
Derudover var selvsamme Teradynes køb af Universal Robots i 2015, som ifølge Thomas Visti er gået godt, med til at skabe tryghed omkring de langsigtede perspektiver, fordi man får en sikkerhed for, at fremtidsplanerne får et endnu bedre fundament.

”Vi har jo haft relationer til Teradyne, blandt andet via en masse af de samme kunder, gennem længere tid, og på den baggrund ved vi, at vi får tilført kapital og kompetencer, fx inden for supply chain, som kan være med til at sikre vores fortsatte vækst og gode position på markedet med alle de synergier, der er indbygget her”, siger Thomas Visti.

Konkret har MiR alene i år doblet op på medarbejderfronten (fra 51 til 103 ansatte), og derudover er over 20 positioner åbne pt. Til at fylde de stillinger vil man fra MiR’s side gerne rekruttere globalt, og det bliver muligt i langt højere grad med de økonomiske muskler, salget giver.

Om Thomas Visti

Uddannelse:
Bachelor i Engineering, Syddansk Universitet, elektriker, Odense Tekniske Skole.

Erhvervskarriere:
CEO i MiR siden november 2014. Sales director og CCO, Universal Robots, team manager, Sauer-Danfoss.

Målsætningen for resten af året lyder på at fordoble omsætningen, og mindst 13 nyansættelser skal bringe arbejdsstyrken op i nærheden af 120 ansatte. Med midlerne fra opkøbet i baghånden er Thomas Visti sikker på, at pilen peger opad.

”Ambitionerne er de samme som før, og med den øgede økonomiske sikkerhed bliver der åbnet yderligere op for langsigtede investeringer, så på den måde sker der jo faktisk ikke de store ændringer. Vi styrker bare den kurs, vi havde udstukket i forvejen”, slutter han.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

09.04.2024SCM.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

08.04.2024SCM.dk

Store virksomheders rapportering er godt på vej til CSRD

05.04.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

05.04.2024SCM.dk

Optikerkæde tager de første skridt mod cirkulær værdikæde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle