Solstrålehistorie: Pakkeri i Frederikssund ansætter praktikanter på stribe

Lone Jacobsen og medarbejderne hos M&M Pakkeri og Logistik sætter en ære i at ansætte og tage godt imod virksomhedspraktikanter. Kommune er imponeret over virksomhedens høje ansættelsesrate.

Det var Lones egne erfaringer med det kommunale system, der fik hende til at tage den første virksomhedspraktikant ind i virksomheden. Foto: M&M Pakkeri og Lagerlogistik..

13.10.2020

SCM.dk

Hos Job og Borgercenter i Frederikssund Kommune er der stor tilfredshed med samarbejdet med et lokalt pakkeri.

”De har ansat cirka halvdelen af de praktikanter, de har haft de seneste tre år. Det er meget godt gået. Det er den slags resultater, som vi gerne vil have flere af”, siger Claus Reeh, der er chefkonsulent hos Job og Borgercenter.

Lone Winfelt Jacobsen er medejer af M&M Pakkeri og Lagerlogistik og har ansvaret for arbejdet og kontakten med virksomhedspraktikanterne. Men de fastansatte spiller en nøglerolle i modtagelsen af praktikanterne.

”Praktikanter stiller selvfølgelig krav til vores medarbejdere, som skal være indstillet på at bruge lidt ekstra energi på at tage en praktikant i hånden og hjælpe dem i gang med både arbejde og arbejdslivet, men jeg oplever, at der bliver taget godt imod de unge, og at vores fastansatte også selv får en ekstra dimension ud af opgaven med praktikanter”.

Personlige erfaringer ledte til forandringer

Det var Lones egne erfaringer med det kommunale system og det, hun beskriver som den indre pædagog, der fik hende til at tage den første virksomhedspraktikant ind i virksomheden.

”Gennem vores datter opdagede jeg, hvor stor en hjælp en virksomhedspraktik er for de mennesker, der er på kanten af arbejdsmarkedet. Det er et socialt ansvar, som vi kan og gerne vil påtage os”, siger Lone Jacobsen.

De seneste fem år har Job og Borgercenter i Frederikssund Kommune øget antallet af medarbejdere, der hjælper virksomheder og praktikanter med at finde hinanden. En indsats, der har båret frugt.

”Det er afgørende for beskæftigelsesindsatsen, at vi har et godt samarbejde med de lokale virksomheder. Samarbejdet betyder, at vi kan sende borgerne i praktik i stedet for på kurser, hvor chancerne for at få et job efterfølgende må siges at være mindre end hos virksomhedspraktikanterne”, siger Claus Reeh.

Praktik gav mod på at læse videre

Ungekontakten i Frederikssund Kommune, der vejleder unge, som ikke er uddannelsesparate eller i gang med en ungdomsuddannelse, hjalp 19-årige August Lund med at få en praktikplads hos M&M Pakkeri og Lagerlogistik i Frederikssund. Det skulle vise sig at blive et vendepunkt for August Lund.

”Jeg fik en fantastisk modtagelse derude af Lone (Winfelt Jacobsen red.) og medarbejderne. Der var en stor imødekommenhed og jeg følte mig taget rigtig godt i hånden med gode arbejdsforhold og forståelse for mine udfordringer. Det gjorde, at jeg følte mig hjemme fra dag et”, siger August Lund.

Efter seks uger som virksomhedspraktikant blev han ansat. Fire måneder senere tog han dog afsked med pakkeriet igen. Arbejdet havde nemlig givet ham modet til at gå i gang med HF i Frederiksværk.

August Lund er den seneste i den lange række af virksomhedspraktikanter, som M&M Pakkeri og Lagerlogistik har haft siden 2004. Hvert år har virksomheden to-tre virksomhedspraktikanter. De seneste tre år har det ført til ansættelse af halvdelen af praktikanterne i regulære stillinger.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

13.06.2024SCM.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

11.06.2024SCM.dk

Danskerne er trætte af produkter i dårlig kvalitet

11.06.2024SCM.dk

Der skal investeres 500 milliarder årligt i EU´s elnet for at nå klimamål

10.06.2024SCM.dk

Danmark skal op i gear for at sikre konkurrenceevnen

07.06.2024Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

Milliardstor ordreindgang skaber nye nordjyske arbejdspladser

07.06.2024SCM.dk

Et godt arbejdsmiljø vinder over lønnen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup