Stort anlæg til brintproduktion på Hirtshals Havn

Norwegian Hydrogen vil udnytte den vedvarende energi fra vindmøller på Hirtshals Havn til årligt at producere mindst 500 tons grøn brint. Etableringen vil bidrage til at gøre Hirtshals til et knudepunkt for produktion og forbrug af grøn energi.

Foto: Hirtshals Havn

06.03.2024

SCM.dk

”Vi har en klar ambition om at blive et knudepunkt for produktion og forbrug af grøn energi. Derfor passer etableringen af et stort brintanlæg på havnen perfekt ind i vores strategi. Aftalen med Norwegian Hydrogen betyder, at vi tager endnu et skridt i retning mod at blive den grønneste havn i Europa”, siger CEO Per Holm Nørgaard fra Hirtshals Havn.

Projektet omfatter opførelsen af en 5 MW elektrolyseanlæg, en stor tankstation til tung transport og distributionsnetværk til brint, ilt og varme. Ved at fokusere på principperne om cirkularitet vil projektet sikre, at alle elementer i processen udnyttes effektivt og bæredygtigt.

”Norwegian Hydrogen sætter et benchmark for udviklingen af grøn brint i Norden. Gennem CONVEY-projektet sigter vi mod at bidrage væsentligt til overgangen til en lavemissionsøkonomi i hele regionen og styrke vores engagement i innovation og miljøforvaltning i brintsektoren”, siger Jens Berge, CEO for Norwegian Hydrogen.

Udover Norwegian Hydrogen og Hirtshals Havn er en række andre partnere med i samarbejdet om brintproduktion i Hirtshals. 

Partnerne skal hver især bidrage med deres viden om brintproduktion, logistik, transport og optimering af energisystemer.

”Det er netop denne type af samarbejder, som vi prioriterer højt i vores bestræbelser på at udbygge Hirtshals Havns position som en af de førende havne i Europa, når det drejer sig om produktion af grønne brændstoffer. Hvis vi alle bidrager med det, vi er bedst til, kan vi komme rigtig langt, og vi samarbejder allerede med en række virksomheder om grønne energiløsninger på havnen”, siger Per Holm Nørgaard.

Hirtshals Havn er i fuld gang med planlægningen af en kommende havneudvidelse.

-mauh

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

17.04.2024SCM.dk

Ekstra millioner skal sætte fart på grønne lastbiler

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

15.04.2024SCM.dk

Krisen i Det Røde Hav sender fortsat CO2-udledning og rater op

15.04.2024SCM.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024SCM.dk

Færre sender varer købt på nettet retur

15.04.2024SCM.dk

Nyt rekordregnskab og flere milepæle

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle