Transportminister taler grøn omstilling og afprøver ny biogaslastbil

Fredag den 13. august 2021 var Transportminister Benny Engelbrecht i Odense på besøg hos den internationale transportvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S. Formålet med besøget var at høre mere om grøn omstilling af tung transport og afprøve en ny biogaslastbil.

Benny Engelbrecht (th) afprøver en af otte nye biogaslastbiler med administrerende direktør Ib Andersen fra Alex Andersen Ølund A/S. Fredag den 13. august 2021 var Transportministeren i Odense på besøg hos den internationale transportvirksomhed Alex Andersen Ølund A/S for at tale om grøn omstilling for tung transport. Foto: ITD..

20.08.2021

SCM.dk

Ved besøget hørte transportministeren om de erfaringer, som Alex Andersen Ølund A/S har indhentet med indkøb og drift af otte nye lastbiler. Lastbiler der drives af biogas fremfor traditionel diesel og som reducerer CO2 udledningen med 100 procent i forhold til konventionelle diesel-drevne lastbiler. Mødet gav også ministeren et indblik i nogle af de udfordringer, som branchen står over for med ønsket om at tilbyde stadig mere klimavenlig transport, ligesom der også blev lejlighed til at prøve en af de nye biogaslastbiler på Alex Andersen Ølund A/S’ store parkeringsanlæg, oplyser Alex Andersen Ølund A/S i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen vedrørende besøget siger Transportminister Benny Engelbrecht:

”Transportbranchen står over for en rigtig stor opgave, og der er ikke nogen enkle svar på, hvordan den skal løses. Det kræver et godt og tæt samarbejde mellem os politikere, branchen og videnskaben – og jeg er sikker på, at vi kommer i mål, hvis vi lytter til hinanden. Før sommer afsatte vi 275 millioner kroner til omstilling af den tunge transport og 50 millioner til medfinansiering af grønne lastbiler. I dag har jeg haft en rigtig god snak med branchen om de store udfordringer, der er på vej mod den grønne omstilling, og har set, hvordan biogaslastbiler allerede er en del af flåden”.

LÆS OGSÅ: ITD: Glem ikke, at grønne byer også har brug for varer

Christian Sørensen Madsen, der i sin egenskab af formand for brancheorganisationen ITD deltog i mødet som repræsentant for cirka 700 professionelle transport- og logistikvirksomheder – herunder Alex Andersen Ølund A/S, siger:

”Vognmandsbranchen arbejder dagligt på at nedbringe CO2-udslippet så meget som muligt, og for eksempel Alex Andersen Ølunds indkøb af biogaslastbiler er et skridt i den rigtige retning. Men vi vil meget gerne endnu længere, og der har vi brug for politikernes hjælp. Derfor er jeg også meget glad for, at ministeren har taget sig tid til at komme og høre nærmere om de udfordringer, vi står over for som branche”.

-PBH

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle