Tre trin til bedre integrationer i din forsyningskæde

Sammenhængskraften i den interne og eksterne forsyningskæde er helt afhængig af stærk integration af de mange it-systemer, så de kan udveksle data ubesværet og hurtigt. Ekspert peger på tre afgørende anbefalinger.

”Jeg forventer ikke, at API vil skubbe EDI ud i kulden inden for en kort årrække. EDI byder på mange standarder og er derfor god til at skabe brede integrationer med mange partnere. API byder ikke på standarder i samme grad og er derfor ikke egnet til volumen, men derimod til de mere skræddersyede integrationer”, fortæller Dennis Zachariassen. Foto: BizBrains..

18.05.2021

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Det lyder meget pænt og sirligt, når man siger ”en forsyningskæde”, men i virkelighedens verden er der jo aldrig tale om én kæde. Der er tale om et virvar af netværk, der snor sig ind og ud af hinanden som en stor skål spaghetti – og mængden af it-systemer og ”semantiske modeller”, der er involveret i virvaret, løber for de fleste virksomheder og forsyningskæder hurtigt op i 100-vis.

”Semantiske modeller” er systemernes sprog, altså hvilke tegn betyder hvad? Hvis systemerne er enige om semantikken, kan de tale sammen uden, at medarbejdere hele tiden skal indover og oversætte eller korrigere.

”SAP, Microsoft, Oracle, IBM, IFS o.s.v. har alle deres egen måde at kommunikere på, og de fleste virksomheder har behov for at kommunikere med flere forskellige systemer for at binde informationsflowet sammen”, fortæller Dennis Zachariassen.

… de fleste virksomheder har behov for at kommunikere med flere forskellige systemer for at binde informationsflowet sammen

Dennis Zachariassen

Han er CCO i virksomheden Bizbrains, og han og kollegaerne i Bizbrains har arbejdet med b2b-integrationer i årtier. Han fremhæver på onlinearrangementet SAP Excellence Day 21 tre gode råd, som han mener er essentielle for at skabe stærke b2b-integrationer og derved styrke sammenhængskraften i forsyningskæder.

1: Brug både API og EDI
Det første råd vil sikkert overraske en del, som anser EDI for noget old school teknologi, der hører fortiden til.
”EDI er den gode gamle standardmetode, som har været anvendt og er blevet udviklet på i årtier. Vi ser ingen grund til at smide en gennemprøvet teknologi på porten bare fordi, den ikke er ny. EDI er typisk god til bredden, hvor API ofte vil være bedre til dybden. De to teknologier vil i mange tilfælde være gode supplementer til hinanden”, fortæller han og tilføjer:
”EDI er i nogle brancher meget udbredt, og det er derfor en oplagt metode at gribe til. API er en nyere stærk grænsefladeteknologi, der ofte vil være god at anvende til mere specifikke og krævende integrationer. Der er næsten ingen grænser for, hvad man kan integrere med API’er, så det er en stærk integrationsteknologi”.
Han peger på, at API kan være en hjælp til mange integrationsopgaver, men han mener ikke, at API kan løse alle integrationsopgaver. ”Jeg forventer ikke, at API vil skubbe EDI ud i kulden inden for en kort årrække. EDI byder på mange standarder og er derfor god til at skabe brede integrationer med mange partnere. API byder ikke på standarder i samme grad og er derfor ikke egnet til volumen, men derimod til de mere skræddersyede integrationer”.

LÆS OGSÅ: Fremtidens ERP skal gøre virksomheder selvlærende, intelligente og bæredygtige

2: Flyt onboarding og support væk fra it-afdelingen
It-medarbejdere er dygtige teknikere, og de skal ifølge Dennis Zachariassen bruges til det, de er gode til. Nemlig tekniske opgaver. Onboarding og support af samarbejdspartnere er i første omgang en service- og supportopgave, som kræver pædagogiske servicekompetencer. Han mener derfor, det giver mest mening og værdi at overlade kontakten angående integrationer med kunder, leverandører og samarbejdspartnere til en EDI-support afdeling eller en anden afdeling, der er bemandet med service- og supportmedarbejdere. Servicemedarbejderne kan så trække på it-afdelingen, men det er vigtigt, at selve kontakten sker via servicemedarbejderen.

3: Byg en partnerportal
”Onboarding – altså tage imod en ny forretningspartner og bygge en stærk integration – tager stadig lang tid. Det gælder både kalendertid, egne ressourcer og partnerens ressourcer. En partnerportal vil ofte være en stor hjælp for partneren – og derved sparer alle parter både kalendertid og ressourcer”, fortæller Dennis Zachariassen.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

03.03.2024SCM.dk

Rotterdam-terminal vil komme først med landstrøm til alle skibe

02.03.2024SCM.dk

Aalborg Havn klarer sig flot uden Royal Arctic Lines

27.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Webinar: Alt du skal vide om EDIFACT

26.02.2024SCM.dk

Manglende kompetencer er stopklods for brug af cobots

23.02.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

22.02.2024SCM.dk

Robotindustri mødes om AI, den grønne omstilling og fremtidens arbejdsmarked

21.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Derfor bør du opgradere din On-Premise-løsning

21.02.2024SCM.dk

Nyt kvantespring for 3D-print

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup