Virksomhedsledere stoler ikke på big data

Kun hver femte it-beslutningstager mener, at virksomhedsledere udviser tillid til den viden, som big data kan tilvejebringe.

43 procent af de nordiske virksomheder har ingen nuværende planer for at implementere big data-teknologi, viser EMC-undersøgelse. Foto: Photos.com. .

07.11.2013

SCM.dk

Om big data

Big data er et begreb inden for datalogi, der bredt dækker over indsamling, opbevaring, analyse, processering og fortolkning af enorme mængder af data.
Kilde: Wikipedia

Det viser en undersøgelse fra en af verdens største it-leverandører EMC, der har spurgt 489 it-beslutningstagere fra hele Norden om deres holdning til big data og den nuværende it-transformations betydning for deres virksomhed.

Seks ud af ti adspurgte tilkendegiver samtidig, at de godt selv kan se big datas potentiale i at medvirke til at forbedre beslutningsprocesser og dermed skabe bedre forretningsstrategier i virksomheden:

• 62 procent af de adspurgte svarer, at beslutningerne i deres virksomhed kunne blive forbedret ved bedre udnyttelse af big data, men kun 19 procent mener, at deres ledelser stoler på viden fra big data, når de tager større forretningsbeslutninger.

• 18 procent siger, at de allerede har opnået en konkurrencemæssig fordel som resultat af big data-analyse.

Peter Perregaard, administrerende direktør for EMC i Danmark, mener, at undersøgelsen viser, at virksomhederne i Norden så småt er begyndt at se den forretningsmæssige værdi af big data.

”Men når stadig kun 18 procent siger, at de har oplevet konkurrencemæssige fordele, viser det med al tydelighed, at vi stadig har en stor opgave foran os i at få synliggjort den forretningsmæssige gevinst som blandt andet big data-teknologierne kan give virksomhederne”, siger han.

Om EMC’s undersøgelse

Der indgår 489 virksomheder i undersøgelsen, der inkluderer svar fra it-ledere, it-arkitekter, data-forskere samt storage/infrastruktur-ansvarlige fra større virksomheder i Danmark, Sverige, Norge og Finland.

De danske besvarelser udgør cirka 20 procent.

Godt fire ud af ti har ingen plan for big data
At der er stadig er lang vej, før de nordiske virksomheder for alvor kan høste fordelene ved big data teknologierne, understreges af følgende tal fra EMC-undersøgelsen:

• 43 procent af virksomhederne har ingen nuværende planer for at implementere big data-teknologi.

• Selvom budget (56 procent) er den vigtigste faktor for generelle forretningsbeslutninger, er den største grund til ikke at indføre big data-teknologi, at der ikke er en klar business case eller fastslået ROI (53 procent).

”For bare få år tilbage blev cloud også betragtet som bare et nyt buzz-ord. I dag forstås det af alle og er blevet en udbredt strategi, der stadig vokser.  Vi ved, at en stor del af de nordiske virksomheder allerede har – eller er i gang med – at virtualisere og skabe cloudbaserede løsninger”, siger Peter Perregaard.

Læs også: Cloud – fordele, faldgruber og forretningsmuligheder

Han mener, at det vil gå samme vej med big data:  

”Flere topchefer herhjemme er begyndt at fokusere konkret på teknologierne som en naturlig del af den it-transformation, de er i gang med. Flere har endda fuldt software-definerede infrastrukturer, og sammenholdt med big data-analytics vil vi se en fleksibilitet og en forstærket konkurrenceevne i Norden uden fortilfælde”, vurderer Peter Perregaard.

- JKK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

08.04.2024SCM.dk

Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

02.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om elektronisk fakturering i Belgien

26.03.2024SCM.dk

Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

26.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Tyskland

25.03.2024SCM.dk

Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

‘Hackerene kender systemet bedre end dem, der har lavet dem’

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle