Containerterminal har succes med at understøtte nordjysk erhvervsliv

Da Port of Aalborg i 2023 overtog containerterminalen på Østhavnen var det med en ambition om at skabe mere værdi for nordjyske aktører, der sender gods ind og ud af Aalborg. Et år efter overtagelsen er det lykkes at vækste containerforretningen trods et udfordret marked.

Globalt set blev 2023 et udfordrende år for containermarkedet med geopolitisk usikkerhed, udfordrede forsyningskæder og dalende efterspørgsel. Det har dog ikke påvirket Aalborg Containerterminal, hvor antallet af håndterede containere steg i størstedelen af årets måneder. Foto: Port of Aalborg

11.03.2024

SCM.dk

Efter fem årtiers parløb med Royal Arctic Line startede et nyt kapitel for containertrafikken i Aalborg, da Port of Aalborg sidste år overtog driften af Aalborg Containerterminal.

Siden overtagelsen har fokus været på at etablere en vækstdriver for nordjysk erhvervsliv. Med udgangspunkt i lokalforankret logistik skal containerterminalen komme nordjyske virksomheders behov i møde og sikre, at der findes en vej ud i verden via Aalborg.

”Vi kan se tilbage på et år med positiv udvikling og stor opbakning til containerterminalen fra rederier, speditører og virksomheder. Sammen med vores samarbejdspartnere har vi skabt et stærkt setup med bedre logistikløsninger og mere effektiv godshåndtering. Dét gør en forskel hos nordjyske importører og eksportører”, fortæller Director of Operation hos Port of Aalborg, Søren Bæk Christensen. 

Globalt set blev 2023 et udfordrende år for containermarkedet med geopolitisk usikkerhed, udfordrede forsyningskæder og dalende efterspørgsel. Det har dog ikke påvirket Aalborg Containerterminal, hvor antallet af håndterede containere steg i størstedelen af årets måneder.

”Til stor tilfredshed løftede vi containervolumen gennem 2023. Nu ser udviklingen ud til at fortsætte. I januar i år håndterede vi for eksempel ét anløb, som alene involverede flere containere end hele januar sidste år”, siger Søren Bæk Christensen.

Blandt brugerne af Aalborg Containerterminal er én af verdens største transportselskaber, DSV. Fra afdelingen i Nørresundby servicerer DSV virksomheder i hele Nordjylland med sø-, vej- og lufttransport. 

”Aalborg Containerterminal er gennem tiden blevet en konkurrencedygtig terminal. Fra Aalborg kan vi tilbyde nordjyske virksomheder adgang til det globale transportnetværk, og ofte med en besparelse på både bundlinjen og i CO2-regnskabet til følge. Desuden kan vi takket være et godt samarbejde med Port of Aalborg og stevedorerne tilbyde lagerfaciliteter på havneområdet”, forklarer Business Development Manager hos DSV, Sune Foldberg. 

Læs også: Stort anlæg til brintproduktion på Hirtshals Havn

DSV har blandt andre været involveret i, at flere store rederier nu tilbyder service fra Aalborg. 

”Det er godt nyt for nordjysk erhvervsliv, at der er masser af aktivitet på containerterminalen i Aalborg. Den positive udvikling kan i sidste ende være med til at øge antallet af anløb og rederier, og det kommer de nordjyske virksomheder til gavn, fordi det øger konkurrencekraften”, lyder det slutteligt fra Sune Foldberg. 

Fra den 89.000 kvadratmeter store containerterminal i Aalborg er der ugentlige feederruter til containerhavnene i Hamburg og Bremerhaven. 

Kilde: Port of Aalborg

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

15.04.2024SCM.dk

Krisen i Det Røde Hav sender fortsat CO2-udledning og rater op

15.04.2024SCM.dk

Højspændt situation i Mellemøsten fortsætter

15.04.2024SCM.dk

Færre sender varer købt på nettet retur

15.04.2024SCM.dk

Nyt rekordregnskab og flere milepæle

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle