Corona sætter gang i automationen i detailhandel

Et ønske om at beskære virksomheders omkostninger har tidligere været drivkraften bag omstillingen til robotteknologi på fabrikker og i varehuse. Coronapandemien sætter et eksplosivt skub i denne udvikling på grund af behovet for social distance og bekymringen for medarbejdernes helbred.

”Organisationer var allerede på vej mod automation. Erstatning af mennesker med teknologi skulle ske – pandemien har bare fået det til at ske i ekspres-tempo.” Arkivfoto..

16.09.2020

SCM.dk

I løbet af foråret har restriktioner indført i forbindelse med COVID-19-pandemien skabt ravage i vores hverdag. Fysiske butikker og restauranter har været lukket, vi har holdt os hjemme og vi har forbrugt mindre – i hvert fald på den gammeldags facon. Den opsparing, vi skulle have brugt på sommerferien eller på utallige cafébesøg, er i stedet blevet brugt på nettet. Efterspørgslen er steget markant hos netbutikker, hvilket øger behovet for automation i forsyningskæden for at kunne efterleve efterspørgslen.

Hurtig og præcis logistik

”En af formerne for automation er identifikation af produkter på indpakningsniveau,” fortæller Randy Mercer, der er Vice President of Global Product Management hos 1WorldSync, til mediet SupplyChainBrain.

Hvordan forstår man et produkt, når det kan være indpakket på forskellige måder eller er forskellige steder i forsyningskæden? Her kan automation mindske forvirringen, når en ny ordre tikker ind hos en producent. Dermed kan de reagere hurtigere og mere præcist, så ordren nemt kan sendes afsted.  

Læs også: Robotvirksomhed fordobler medarbejderantal ovenpå COVID-19-efterspørgsel

”Man begynder at få behov for flere detaljer omkring produkterne. Se for eksempel på kontaktløs shopping: Jeg kan gå ind i en butik, samle noget op og gå ud med det igen. Scannere og kameraer identificerer, hvad jeg har i min hånd. Du skal bruge billeder i høj opløsning fra hver eneste af produktets vinkler, så du kan træne dit system til at forstå, hvad det er. Så kobler du de billeder sammen med dine produktdata. Pludselig bliver data, som historisk set har været rar at have for at sælge til produkter på nettet, nødvendig for, at du kan tilbyde kontaktfri shopping,” uddyber Randy Mercer.  

Forandringer på vej for arbejdskraften

Den eskalerende automation på fabrikker, varehuse og detailhandlere vil få stor betydning for mængden af mennesker på disse arbejdspladser, men også hvad deres roller bliver.

”Det er klart, der kommer til at ske et skift i noget af arbejdsstyrken. Du vil se en reduktion af mennesker, som plejede at hente og samle ordrer, og måske en stigning i mennesker, der arbejder med data-aspektet af at drive automationen,” fortæller Randy Mercer til SupplyChainBrain.

Varehuse bliver allerede redesignet efter fuld automation, og for eksempel bikube-systemer bliver designet til at være helt frie for mennesker. Men det lå ifølge Randy Mercer allerede i kortene før COVID-19 ramte i foråret:

”Organisationer var allerede på vej mod automation. Erstatning af mennesker med teknologi skulle ske – pandemien har bare fået det til at ske i ekspres-tempo.”

Kilde: Supply Chain Brain

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

10.06.2024SCM.dk

Kvanteknologien kan skabe danske erhvervseventyr

10.06.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - Beyond superficial omnichannel

05.06.2024SCM.dk

IT-Branchen er bekymret for Danmarks digitale udvikling

04.06.2024SCM.dk

AI-drevne robotter kan afhjælpe mangel på logistikmedarbejdere

03.06.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - The rise of alternative revenue streams

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup