Din virksomhed er på vej til at blive en data-virksomhed

Ingen er i tvivl om, at digitaliseringen af business og supply chains er i fuld gang. I fremtiden er alle virksomheder først og fremmest data-virksomheder uanset om, de producerer lagkager, legetøj eller lægemidler.

”90 procent af virksomhedernes data er i dag ustruktureret. Big data analytics vil gøre virksomhederne i stand til at analysere og gøre brug af disse data”, fortalte Ulrich Keller, leder af Business Development for Google i Danmark, Finland, Norge og Island. Foto: AAASCM/Lars Nybøll.

08.11.2017

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”Danfoss er på vej til at blive en data-virksomhed”, fortalte Kristian Hede, der er Head of Global Strategy and Digital Transformation hos den ellers ganske traditionsrige industrivirksomhed Danfoss, der gør det i produktion af meget fysiske produkter som termostater, transmittere, klimastyringsenheder etc.

Læs også: Novo-chef får første udgave af pris til bedste supply chain-leder

Alle Danfoss’ medarbejdere kender i dag til virksomhedens digitale strategi, og selvopfattelsen er i dag, at Danfoss både er en hard- OG en softwarevirksomhed. Danfoss gør brug af simulationsværktøjer, produktkonfiguratorer, digitale værktøjer til at detektere fejl, før de forårsager nedbrud, 3D-printing, IoT-connected products, cloud o.s.v.

På den måde har de skabt en innovationskultur, hvor det er tilladt at lave fejl, fordi alle fejl er kilder til at blive klogere og finde på nye smarte løsninger. Det seneste tiltag er åbningen af det første af tre globale centre for 3D printer-teknologi. Det første center placeres i Danmark, derpå følger Nordamerika og Asien.

Det fortalte Kristian Hede til mere end 170 deltagere på konferencen Supply Chain Leaders Forum den 6. september på CBS, hvor temaet var den digitale supply chain 4.0.

Eksponentielle tider
Ulrich Keller, som er leder af Business Development for Google i Danmark, Finland, Norge og Island, leverede en række øjenåbnende fakta og eksempler på, hvordan den digitale udvikling er i færd med at vende op og ned på forretningslandskab og forsyningskæder, som vi kender dem.

Han citerede SVP Paul Gaffney fra den store amerikanske detailvirksomhed Home Depot for at sige: ”Vores forretning og forsyningskæde vil forandre sig mere i de næste tre til fem år end, de har gjort de sidste 40 år”.

Ulrich Keller nævnte tre eksempler på digitale teknologier, som Google forventer vil spille hovedroller i den digitale transformation af supply chains:

  • Cloud
  • Beslutningsstøtte fra machine learning, analytics, big data etc.
  • Predictive forecasting og automatiseret lageroptimering baseret på predictive inventory needs

Mere end 170 supply chain-praktikere og akademikere deltog på Supply Chain Leaders Forum 2017 den 6. september i Porcelænshallen på CBS, København. Foto: AAASCM/Lars Nybøll.

Fem milliarder smartphones
”90 procent af virksomhedernes data er i dag ustruktureret. Big data analytics vil gøre virksomhederne i stand til at analysere og gøre brug af disse data. I 2020 vil der være mere end fem milliarder mennesker med smartphones i verden, og det betyder helt nye mængder af mennesker og data, der kan blive forbundne”, fortalte Ulrich Keller.

Han fremhævede også, at der er mange bump på vejen mod fuldt digitaliserede forsyningskæder og forretninger. Han nævnte for eksempel udfordringer med lovgivning, data-siloer, opfattelsen af data og mangel på kompetencer.

Fra tre dage til 12 minutter
En anden oplægsholder på konferencen fremhævede blockchain-teknologiens muligheder for at effektivisere pengestrømmen i forsyningskæderne markant. ”Det internationale betalingssystem via bankerne er dybt gammeldags”, fortalte fremtidsforskeren Nils Elmark fra London-baserede Incepcion Ltd.

Læs også: ”Det handler om at finde mønstre”

Han tilføjede: ”En international pengeoverførsel tager typisk tre dage, og der er mellem 2 og 10 procent usikkerhed forbundet med den. En blockchain-baseret pengeoverførsel tager 12 minutter, og der er fuld gennemsigtighed og dokumentation i realtid for alle involverede parter. Hyundais produktion blev på et tidspunkt stoppet i én uge, fordi en nøgleleverandør ikke havde modtaget betaling. Den slags vil ikke ske med blockchain-teknologien”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

13.06.2024SCM.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

10.06.2024SCM.dk

Kvanteknologien kan skabe danske erhvervseventyr

10.06.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - Beyond superficial omnichannel

05.06.2024SCM.dk

IT-Branchen er bekymret for Danmarks digitale udvikling

04.06.2024SCM.dk

AI-drevne robotter kan afhjælpe mangel på logistikmedarbejdere

03.06.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - The rise of alternative revenue streams

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup