DSV klar med forhøjet Panalpina-bud

Efter forrige uges afvisning fra Panalpinas storaktionær, har DSV nu hævet sit bud på det schweiziske selskab med knap 66 kr. pr. aktie, svarene til en samlet værdi på omkring 28 mia. kr.

DSV har smidt yderligere 1½ milliard oveni sit bud på Panalpina. Foto: DSV.

18.02.2019

SCM.dk

For et par uger siden kom den første tilbagemelding fra Schweiz så i form af et ’nej tak’ fra storaktionæren Ernst Göhner Stiftung, der sidder på omkring 46 procent af aktiekapitalen i Panalpina. Fonden ville ikke støtte det danske bud, men hellere forfølge et mål om uafhængig vækst, som det hed. Der var dog opbakning fra den mindre aktionær Franklin Templeton.

I fredags, den 15. februar, spillede DSV så ud igen. Det nye kort på bordet er et forhøjet bud til Panalpina-aktionærerne på 180 schweizerfranc (ca. 1.190 kr.) pr. aktie, denne gang kun i kontanter, hvilket bringer det samlede købstilbud, som DSV understreger er indikativt og betinget kontant, op på omkring 28 mia. kr.

”Dette reviderede kontante tilbud blev fremsendt efter feedback modtaget fra Panalpina og inkluderede bl.a. visse forhold til videre specificering i forhold til Panalpinas medarbejdere og Panalpina-arven”, skriver DSV i meddelelsen. 

Panalpina har bekræftet, at man har modtaget buddet, og at man ser nærmere på det sammen med sine rådgivere. Tidligere fredag meddelte Panalpina desuden, at man er i dialog med det kuwaitiske selskab Agility Group om ”potentielle strategiske muligheder i forbindelse med deres respektive logistikforretninger”.

Læs også: EAB Sverige opkøber Wica System

Finans bemærker i øvrigt, at det nye, all cash-bud fra DSV reelt er lavere end det gamle, fordi DSV’s aktie den seneste måneds tid steget så meget (omkring 13 procent ifølge mediet), at det gamle bud nu er 28,7 mia. kr. værd. Kursen for Panalpina er derimod faldet til 155 schweizerfranc.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

05.04.2024Global AGV

Sponseret

5 fordele ved at skalere din produktion med AGV

03.04.2024WITRON Group

Sponseret

20 years of successful partnership

02.04.2024SCM.dk

Cybersikkerhed giver nye karriereveje for unge

02.04.2024SCM.dk

SMV’er har svært ved at følge med ESG-udviklingen

27.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (April)

27.03.2024SCM.dk

Danmark er milevidt fra mål om grøn energi på land

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle