DSV påtager sig videnskabelige mål

Transportkoncernen DSV Panalpina vil forpligte sig til en stribe specifikke Science Based Targets, i tråd med anbefalingerne om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader. Målene vil også være gode for bundlinjen, lyder det.

DSV Panalpina er til stede i 90 lande verden over og har en stor indvirkning på lokalmiljøer. Ved hjælp at videnskabeligt baserede mål vil fremover løfte sin indsats for at begrænse sit CO2-udslip. Foto: DSV.

12.11.2019

SCM.dk

Som en global transport- og logistikvirksomhed påvirker DSV Panalpina lokalmiljøer over hele verden, og det medfører et stort ansvar. Det siger koncernens topchef, Jens Bjørn Andersen, om årsagen til, at selskabet nu vil påtage sig en stribe specifikke Science Based Targets, der ligger i tråd med videnskabens anbefalinger om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader.

Læs også: Partnerskaber med transporten skal sætte gang i CO2-reduktioner

”Ved at forpligte os til Science Based Targets, vil DSV Panalpina have en ambitiøs og klar retning for håndteringen af udledninger. Det er en understregning af, at vi vil lede vejen i vores industri. At fejle er ikke en mulighed”, fortsætter han.

Målene, der vil blive offentliggjort i starten af 2020, vil specificere hvor meget og hvor hurtigt, DSV Panalpina har brug for at reducere sine udledninger. Målene vil fremover tjene som basis for virksomhedens bæredygtighedsindsats, både når det gælder de direkte emissioner (scope 1 og 2) og de indirekte i scope 3, der også omfatter underleverandørers transport.

Generelt handler det om at gøre reduktionsindsatsen konkret og bevæge sig videre end gode intentioner, forklarer CSR-chef Jesper Petersen.

”Denne målsætning skaber noget videnskabeligt, vi kan måle vores fremskridt op imod. Når vores mål er sat og godkendt, skal alle virksomheder og ansatte i gruppen bidrage til at opnå dem. Vi er nødt til at begynde at arbejde på nye måder og tænke innovativt i vores samarbejde med vores forretningspartnere”, siger han.

Bygger videre på tidligere initiativ
Med udledninger i scope 3 som en del af målsætningen, vil DSV Panalpina også hjælpe sine leverandører og partnere med at reducere deres emissioner, og på den måde gøre det til en ’win-win for begge parter’, som det hedder. Det vil også være godt for bundlinjen, påpeger selskabet.

”Vi kan skabe omkostningseffektiviseringer ved at reducere energiudgifterne”, siger bæredygtighedschef Lindsay Zingg.

Panalpina lancerede og fik godkendt sine videnskabeligt baserede mål allerede i 2015, som nogle af de første i branchen, og det er det initiativ, den samlede koncern nu bygger videre på, med mål, der reflekterer koncernens størrelse. Et nyt bæredygtighedsteam med otte ansatte fra begge organisationer skal håndtere arbejdet.

”Vi kombinerer virkelig det bedste fra to verdener med vores nye bæredygtighedsorganisation. Vi fortsætter initiativer fra begge virksomheder, og vi har et godt hold på plads, der kan håndtere alle de initiativer, der skal være med til at få DSV Panalpina til at nå målene”, siger Lindsay Zingg.

Læs også: Videnskab hjælper Maersk og Arla på klimafronten

Efter sammenlægningen med Panalpina tidligere i år tæller DSV-koncernen nu over 60.000 medarbejdere i 90 lande. Hovedkvarteret er stadig i Hedehusene, mens Panalpina fortsat har administration i Schweiz.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

15.04.2024SCM.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

12.04.2024SCM.dk

Industrivirksomhed vender ESG-krav til fordel

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle