EU-enighed om CO2-mål for lastbiler

Med en ny aftale er Europa-Parlamentet og Rådet er blevet enige om de kommende standarder for nye lastbiler, der skal udlede 30 procent mindre CO2 i 2030. Men det skal kun være første skridt, lyder det fra Transport & Environment.

EU er klar til for første gang at sætte strikse udledningskrav til de europæiske lastbilproducenter..

19.02.2019

SCM.dk

Ifølge den nye aftale skal emissionerne fra nye lastbiler være 30 procent lavere i 2030 sammenlignet med i år. Parterne bag aftalen peger på, at den nye lovgivning vil ’hjælpe medlemsstaternes udledningsmål, understøtte innovation, promovere grønne mobilitetsløsninger, styrke konkurrencekraften for EU’s industri og stimulere beskæftigelsen, og samtidig reducere brændstofudgifterne for transportvirksomhederne og bidrage til bedre luftkvalitet’.

”Europa-Parlamentet og Rådet er nået frem til en ambitiøs og balanceret aftale. De nye mål og incitamenter vil hjælpe med at tackle udledninger og skabe brændstofbesparelser for transportoperatørerne og renere luft for alle europæere. For EU’s industri er det her en mulighed for at styrke innovationen i retning af nuludledningsmobilitet og befæste sin globale førerposition inden for grønne køretøjer”, siger klimakommissær Miguel Arias Cañete.

T&E: Højere mål i 2022
Hos miljøorganisationen Transport & Environment (T&E) hilser man aftalen velkommen, men understreger samtidig, at der skal bygges på med endnu mere ambitiøse mål, når den kommende lovgivning skal revideres i 2022.

”De nye CO2-standarder for lastbiler er fremragende nyt for branchen og miljøet. Efter 20 år med meget lidt fremskridt inden for brændstofeffektivitet er lastbilfabrikanterne nu nødt til at begynde at tilbyde prisvenlige, low-carbon-lastbiler, der kan give store brændstofbesparelser for Europas transportindustri. Men det her er kun en start, og standarderne skal gøre meget mere ambitiøse, når de bliver gennemgået i 2022”, siger cleaner trucks officer for T&E, Stef Cornelis.

T&E hæfter sig med tilfredshed også ved, at det såkaldte supercredits-regnskabstrick vil blive udfaset i 2025 og erstattet af et ikke-bindende salgsmål (benchmark), således at fabrikanter, der sælger mere end 2 procent elektriske eller brintdrevne lastbiler bliver belønnet med et lavere CO2-udledningsmål. Målet omfatter også en tilladelse til ekstra vægt på to ton for nuludledningslastbiler, og T&E peger på, at begge elementer vil ’kickstarte omstillingen væk fra diesel’.

”Indtil videre har Europas store lastbilfabrikanter gjort meget lidt for at skabe et marked for elektriske og brintdrevne lastbiler. Nu har de en unik mulighed for at tage førertrøjen på i kapløbet om at producere tilgængelig, pålidelige nuludledningslastbiler. Men de skal skynde sig, ellers kommer de til at halse efter folkene i Kina og Californien, ligesom de europæiske bilproducenter”, slutter Stef Cornelis.

Læs også: Virksomheder vil have salgsmål for udledningsfri lastbiler i EU

Aftalen mellem Europa-Parlamentet og Rådet skal formelt godkendes af de to parter inden for de næste par måneder, hvorefter den vil træde i kraft med øjeblikkelig virkning.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

13.06.2024SCM.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

11.06.2024SCM.dk

Danskerne er trætte af produkter i dårlig kvalitet

11.06.2024SCM.dk

Der skal investeres 500 milliarder årligt i EU´s elnet for at nå klimamål

10.06.2024SCM.dk

Danmark skal op i gear for at sikre konkurrenceevnen

07.06.2024Körber Supply Chain DK A/S

Sponseret

Milliardstor ordreindgang skaber nye nordjyske arbejdspladser

07.06.2024SCM.dk

Et godt arbejdsmiljø vinder over lønnen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup