Gladsaxe Kommune levetidsforlænger møbler

Gladsaxe Kommune har skabt en intern børs, som skal fremme genbrug og mindske nyindkøb. Med få klik kan medarbejderne afsætte eller aftage møbler og andet inventar, som andre afdelinger har i overskud.

På ’Genbrugsbørsen’ kan afdelinger rundt om i Gladsaxe Kommune afsætte eller bestille møbler, som andre har i overskud.. Foto: Gladsaxe Kommune

06.11.2023

SCM.dk

Gladsaxe vil sætte en stopper for, at kommunens møbler ender som storskrald i stedet for at komme andre til gavn. Derfor har kommunen gjort det nemt for medarbejderne at vælge den mest bæredygtige løsning, når de står og mangler et nyt møbel til deres afdeling eller har et møbel, de ikke længere kan bruge. Det samme gælder, hvis møbler eller andet inventar går i stykker og har brug for at blive repareret.

Læs også: Erhvervsindkøb sker primært via Nettet

På ’Genbrugsbørsen’ kan afdelinger rundt om i Gladsaxe Kommune afsætte eller bestille møbler, som andre har i overskud. Og siden Genbrugsbørsen blev lanceret i september, har langt over 100 møbler skiftet hænder.

Mere genbrug, færre nyindkøb

Genbrugsbørsen er født ud af en række nye principper for genbrug og bortskaffelse af inventar, som skal mindske antallet af nyindkøb i Gladsaxe Kommune: Genbrug skal prioriteres over nyindkøb, og nyindkøb skal så vidt muligt være miljømærket. Derudover skal de møbler, som ikke kan genbruges internt, doneres til genbrug andre steder eller genanvendes.

Tidligere foregik genbrug af møbler for eksempel mellem forvaltningerne på rådhuset eller kommunens børnehuse. Men nu er det hele sat i system og samlet ét sted, hvor brugte ting kan afsættes eller bestilles via en app eller kommunens intranet.

”I Gladsaxe vil vi den grønne omstilling, og vi arbejder hele tiden på at finde løsninger, som kan mindske kommunens klimaaftryk. Med Genbrugsbørsen har vi skabt en fælles platform, som går på tværs af hele kommunen. På den måde kan stole og borde, som måske har stået og samlet støv i en kælder på en skole, nu komme ud og få nyt liv et helt andet sted i Gladsaxe. Det er både godt for klimaet, den enkelte arbejdsplads og kommunens samlede økonomi”, siger borgmester Trine Græse.

Møbler får længere levetid

Hvis møblerne går i stykker, har Gladsaxe gjort det nemt for medarbejderne at bestille reparation eller reservedele. Det samme gælder, hvis man ligger inde med et møbel, som har brug for en opgradering. Det kan være en stol eller sofa, som har brug for nyt betræk, eller møbler, som skal have en helt anden funktion, end de var bygget til. På Søborg Skole er indskolingens gamle reoler for eksempel blevet forvandlet til nye, smarte kreaborde på hjul, og gamle opslagstavler blevet ompolstret, så de matcher klasselokalets farver.

Gladsaxe er Nordens første verdensmålskommune og arbejder strategisk med bæredygtighed. Genbrug og reparation af møbler flugter med Gladsaxes indkøbspolitik, som har til formål at sikre miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed i samtlige af kommunens indkøb.

Læs mere om Gladsaxe Kommunes indkøbspolitik her.

/PBH

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Fremtidssikring af danske virksomheders forsyningskæder

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Opdateringer af Dynamics 365 reduceres fra syv til fire årligt

Mere fra...

01.12.2023SCM.dk

Plast genbruges i kæmpe mængder til øltransport

01.12.2023SCM.dk

Luftfarten sætter turbo på omfattende omstilling

01.12.2023SCM.dk

ESG og robotter præger det moderne lager

30.11.2023SCM.dk

Nye millioner til Klimakompasset vil gavne SMV’er

30.11.2023SCM.dk

Elektrisk lastbil vinder stor pris

29.11.2023SCM.dk

Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

29.11.2023SCM.dk

Nyansættelse skal løfte bæredygtigheden

28.11.2023SCM.dk

Pakkelevering i Sydjylland stiger markant

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia