H&M stiller sin supply chain til rådighed for coronaindsatsen

Fast fashion bliver for en stund afløst af personlige værnemidler til sundhedssektoren hos en del af H&M Groups leverandører. Der planlægges lige nu på højtryk. Men coronakrisen tvinger også virksomheden til at lægge andre og knap så motiverende planer.

H&M Group arbejder på at sætte sine leverandører igang med at producere værnemidler. .

02.04.2020

Eva Harpøth Skjoldborg, SCM.dk

H&M Group meddelte i denne uge, at virksomheden har stillet sin supply chain til rådighed for produktion af værnemidler til hospitalsansatte og sundhedsvæsner. 

Læs ogsåH&M satser på grøn transport

“Coronavirussen påvirker hver og en af os på dramatisk vis, og H&M Group prøver, som mange andre organsationer, at finde måder, hvor vi bedste muligt kan bakke op om indsatsen. Det her rammer os alle og vi skal sætte ind over for situationen i fællesskab, så langt det overhovedet er muligt", siger Anna Gedda, chef for bæredygtighed i H&M Group. 

Hele forsyningskæden skal involveres

H&M Group vil udnytte hele forsyningskædens kapacitet. Virksomheden har ifølge EcoTextile News adgang til 750 tekstilproducenter med omkring 1.400 virksomheder i Europa, Asien og Afrika, og et vidtrækkende indkøbs- og logistiknetværk, som kan sørge for at den nye produktion af værnemidler kommer ud til modtagerne så hurtigt som muligt.

"Det er stadig for tidligt at kommentere på specifikke leverandører, men Kina vil blive et af de lande, hvor produktionen vil foregå. På nuværende tidspunkt er vi i gang med at undersøge, hvordan vi kan benytte vores sædvanlige samarbejdspartnere, men vi er også i gang med at se på leverandører uden for vores almindelige værdikæde", skriver pressemedarbejder Pauline Laudrup fra H&M Danmark i en mail til SCM.dk.

Arbejdet sker i tæt kontakt med EU, hvor kontakten begyndte med at virksomhedens CEO, Helena Helmersson, bad unionen om input til hvor H&M Group bedste kunne hjælpe. Ud fra de første oplysninger herfra, drejer det sig særligt om beskyttelsesmasker, beskyttelsesdragter og handsker.

H&M Group vil donere de nødvendige værnemidler, og håber på at produktionen og leverancerne kan finde sted hurtigst muligt.

"Så snart produkterne er blevet testet for at sikre, at de opfylder EU’s og WHO’s krav til sikkerhed, vil produktionen og leveringerne begynde at finde sted. Men på nuværende tidspunkt kan vi ikke give nogen præcis information om, hvornår den første levering er klar", forklarer Pauline Laudrup.

"Vores teams rundt om i verden arbejder intensivt på at få vores værdikæde i gang med at producere de nødvendige værnemidler og forsyninger, som EU har bedt om", lyder det videre.

Jobs og dividende i fare
H&M Group er dog ikke rent overskud og gode tilbud i disse dage. Selskabet fortæller også, at over 60 procent af kædens butikker i øjeblikket er lukket og eat fterspørgslen er lavere end normalt.

Fra land til land vurderer man derfor behovet for om ikke andet midlertidige opsigelser af medarbejdere, hvilket globalt vil ramme titusindevis af medarbejdere i alle dele af virksomheden. Der er dog stadig ikke klarhed over præcis hvor, hvem og hvor mange afskedigelser, der bliver tale om. 

Læs også: Virksomheder omstiller til produktion af værnemidler

Noget, som står klart nu, er, at hvor man tidligere havde lovet sine aktionærer, at H&M Group ville udbetale næsten 10 kroner pr aktie i dividende i år, så er den nu aflyst. I et nyt forslag fra H&M Groups bestyrelse fremgår det, at man nu anbefaler ikke at udbetale dividende overhovedet, så man kan sikre sine handlemuligheder fremover.  

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.02.2024SCM.dk

Medie: DSV kan være på vej med gigant-bud på DB Schenker

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup