Luftfragtselskab siger nej til jagtrofæer

Det Luxembourg-baserede luftfragtfirma Cargolux har besluttet at forbyde transport af jagttrofæer på sine fly med øjeblikkelig virkning. Det flugter ikke med vores etiske engagement, lyder det fra topchefen.

Når Cargolux laster sine fly fremover, bliver det ikke med jagttrofæer. Disse er med øjeblikkelig virkning blevet bandlyst af selskabet. Foto: Cargolux.

06.06.2018

SCM.dk

Det er slut med at få løvehoveder, elefantstødtænder og lignende jagttrofæer fløjet hjem med luftfragtfirmaet Cargolux. Det Luxembourg-baserede selskab har med øjeblikkelig virkning besluttet sig for at forbyde transport af den specifikke type gods på sine fly, meddeler virksomheden i en pressemeddelelse.

Læs også: DHL vil være en rollemodel for en CO2-tung industri

Dermed slutter Cargolux, der råder over 28 dedikerede Boeing 474-fragtfly, sig til en voksende liste af flyselskaber, der nægter at medtage jagtrelaterede forsendelser. Air Cargo World fremhæver aktører som Delta, United og American Airlines, der ændrede taktik på området i 2015 efter det kontroversielle forløb omkring jagten på løven Cecil i Zimbabwe.

”Denne praksis flugter ikke med selskabets etiske engagement og politik, og vi kan derfor ikke længere acceptere disse forsendelsesforespørgsler. Cargolux arbejder målrettet med at opbygge en bæredygtig forretningsmodel og det inkluderer beskyttelse af miljøet og dets naturlige ressourcer”, siger president og CEO for Cargolux, Richard Forson.

Med udgangspunkt i sin strategi for transport af levende dyr er Cargolux involveret i dyrevelfærd, ligesom man overholder den internationale luftfartsorganisation IATA’s Live Animal Regulations og konventionen om international handel med truede arter (Cites).

Læs også: CPH mod nye fragthøjder

På CSR-fronten arbejder selskabet også med at reducere sit CO2-udslip, og med at håndtere sit sociale ansvar i lokalområderne omkring sine mange lokationer, ikke mindst hubben hjemme i Luxembourg.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

09.04.2024SCM.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

08.04.2024SCM.dk

Store virksomheders rapportering er godt på vej til CSRD

05.04.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

05.04.2024SCM.dk

Optikerkæde tager de første skridt mod cirkulær værdikæde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle