Robotter fra Sønderborg holder kostbare maskiner i gang 24/7

Eksportsuccesen EasyRobotics skifter CEO. Robotvirksomheden udgør selv en digitaliseret og automatiseret produktion, og det er foreløbig blevet til 1000 robotceller til kunder over hele verden. Robotterne udfører såkaldt ’maskinpasning’, der søger for at holde kostbare maskiner i gang 24/7.

Robotvirksomheden EasyRobotics blev i 2014 blev stiftet af entrepreneuren Per Lachenmeier, (til venstre) som er 3. generation af iværksættere i sin familie. I 2018 blev Anders Kjempff (til højre) medejer og trådte ind som ansvarlig for at sikre, at EasyRobotics via 120 lokale forhandlere i 36 lande er nærværende for kunderne i fremstillingsindustrien. Foto: EasyRobotics..

06.05.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Efter fem års vellykket parløb i eksportsuccesen EasyRobotics betror stifter og hovedaktionær Per Lachenmeier nu CEO-rollen til den hidtidige CCO Anders Kjempff. Sammen har de to opbygget og ekspanderet en moderne robotvirksomhed, som i sit eget motorrum er digitaliseret, automatiseret og dermed gearet til en tidobling i salget af robotceller, der automatiserer maskinpasning i industrien.

I disse dage gør EasyRobotics med domicil i Sønderborg klar til at sende en rekordordre afsted i en 40 fods 2-etagers container afsted til USA. I containeren er der 70 komplette løsninger til automatiseret ’machine tending’ på det amerikanske marked. At kunne sætte robotløsninger til at holde kostbart maskineri beskæftiget 24/7 er i høj kurs stort set overalt i på et globalt arbejdsmarked præget af flaskehalsproblemer og mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Læs også: Retrofit: Fabrikken forlænger maskines levetid med 30 år og sparer millioner

”Vi rammer et stort behov på verdensmarkedet; Industrien ønsker at automatisere maskinpasning, men mangler folk til at udvikle, designe og implementere automationsløsningerne. Vi laver komplette robotceller med 14 dages leveringstid, som kan opsættes og sikkerhedsgodkendes på 24 timer. Når man får noget fra os, får man det i en stor trækasse, og dagen efter står det og genererer værdi”, fortæller Anders Kjempff, nytiltrådt CEO i EasyRobotics.

Selskabet rider på en global automationsbølge, hvor alene cobotmarkedet vokser med 300 procent årligt. Danske Universal Robots var frontløber på udviklingen af verdens første cobot, kollaborative robot, men siden har andre robotproducenter også udviklet deres modeller i denne kategori.

”For at sikre 100 procent udnyttelse af vores maskinpasningsceller, har vi nu også designet løsninger målrettet store cobot-brands som Universal Robots, Dosan, Hanwa, Omron, Fanuc med flere. Som det næste er vi nu også i gang med at udvikle nyskabende løsninger til industri- og svejserobotter, hvor vi kommer til at præsentere en hidtil uset form for fleksibel afskærmning”.  

Fordobler omsætningen
Robotvirksomheden EasyRobotics blev i 2014 blev stiftet af entrepreneuren Per Lachenmeier, som er 3. generation af iværksættere i sin familie. I 2018 blev Anders Kjempff medejer og trådte ind som ansvarlig for at sikre, at EasyRobotics via 120 lokale forhandlere i 36 lande er nærværende for kunderne i fremstillingsindustrien. Corona var som for mange andre en hård nyser for robotvirksomheden, men i 2021 lykkedes det at fordoble omsætningen og her i 2022 forventes samme vækstkurve. Nu er vejen således banet for et vellykket generationsskifte, hvor Per Lachenmeier kan realisere sin drøm om at hellige sig en rolle som investor og bestyrelsesmedlem:

”Nu er der et rigtigt godt udgangspunkt for, at Anders Kjempff kan tage over som CEO og give den yderligere en spand kul. EasyRobotics har bevist sig selv i markedet og har udviklet sig til en professionel virksomhed med et hovedkontor og udviklingscenter i Sønderborg, som er nemt at komme til for kunder i hele Europa til Sønderborg Lufthavn eller via Hamborg. 95 procent af vores salg går til udlandet, og nu tager afsætningen til den danske industri også fart”.

Læs også: Produktionsarbejde er stadig kedeligt, beskidt og farligt

De sikre valg betaler sig
Med tre patenter opnået har EasyRobotics investeret mange ressourcer i at beskytte sine stærke systemer mod kopister og konkurrenter. Materialekvalitet og gennemtestning af produkterne har også høj prioritet, når det dybest set er oppetid og automationsgevinster, der sælges.

”Når vi laver noget, vil vi aldrig se det igen. Derfor bygger vi for eksempel vores celler i robust højkvalitets stål frem for aluprofiler. Det batter. Vi får højst et serviceopkald om måneden, selvom vi har leveret 1000 installationer. Om fem år har vi formentlig solgt yderligere 18.000-20.000 løsninger, for vi har en klar ambition om at bevare og udbygge vores position som det modulære og standardiserede valg, når man ser på machine tending og palletteringsløsninger”, siger Per Lachenmeier.

Opbakning fra hele robotfamilien i Danmark
Det danske robotmiljø har også en del af æren for den succes, som Anders Kjempff og Per Lachenmeier har fået med EasyRobotics. Syddansk Innovation, Sønderborg Vækstråd Odense Robotics og har alle hver især gjort en forskel.

”Der er en generøsitet og hjælpsomhed i hele robotfamilien, hvor man bliver mødt med åbne arme, uanset om maner ingenting eller om man er har en milliard. Det har været en øjenåbner at opleve et miljø, hvor man i den grad samarbejder på tværs af virksomheder, og skaber synergi og har et unikt sammenhold sammenlignet med andre brancher”, fortæller Anders Kjempff, som 1. maj 2022 indtræder i rollen som CEO i EasyRobotics.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om produktion 2022

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Reservedelsleverandør styrker logistik og salg

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

27.03.2024SCM.dk

Nyt projekt har fokus på at genanvende tæppefliser

20.03.2024SCM.dk

Solceller på fabrikstag slukket på 8. måned

19.03.2024SCM.dk

Ny EU-aftale om bæredygtig emballage og mindre emballageaffald

15.03.2024SCM.dk

Så er det slut med Bladt Industries

15.03.2024SCM.dk

Unimec udvider fabrikshaller med 33 procent

12.03.2024SCM.dk

Nyt center skal hjælpe med at afprøve og udvikle bioteknologi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle