SCM Agendaen – Øget værdiskabelse med outsourcing af forecastprocessen

Valide forecast er vitale for at sikre konkurrencekraft. For nogle virksomheder er det en kompleks opgave at tilvejebringe sådanne forecast og efterfølgende agere hensigtsmæssigt efter dem. I stedet for selv at foretage dette arbejde kan man outsource forecastprocessen til eksterne specialister på området. Podcasten er sponseret af Sophub.

Podcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har taget podcastudstyret med til GN Audio i Ballerup til en snak om outsourcing af forecastprocessen med direktør Brian Byskov (nr. 1 fra venstre) fra Sophub og Global Demand Planner Tonny Pedersen (nr. 2 fra venstre) fra GN Audio (Jabra)..

03.01.2023

SCM.dk

Undersøgelser viser, at der er behov for bedre forecastprocesser i danske virksomheder. Spørgsmålet er blot, om det er virksomheden selv eller en 3. part, der skal levere sådanne processer. Virksomheder er under et konstant pres for at udnytte ressourcerne mest effektivt. Forretningsmiljøet er dynamisk, og der sker hyppige ændringer i omgivelserne som for eksempel med de seneste forstyrrelser i forsyningskæderne som Covid-19 og krig i Ukraine med efterfølgende prisstigninger på materialer og energi samt inflation.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Hvad betyder disse forstyrrelser for forecastprocessen? Skal virksomheden investere i ressourcer, som kan gå i dybden med forecastene, eller skal man købe denne specialviden fra eksterne, som har dette som sit kerneområde? Sådanne spørgsmål drøftes i denne podcast.

Podcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har taget podcastudstyret med til GN Audio i Ballerup til en snak om outsourcing af forecastprocessen med direktør Brian Byskov fra Sophub og Global Demand Planner Tonny Pedersen fra GN Audio (Jabra).

GN Audio outsourcer forecast
Podcasten handler om GN Audios proces med at outsource forecastprocessen til Sophub, hvad den implementerede proces indeholder, og hvordan den skaber værdi for GN Audio. I podcasten fortæller Brian Byskov om den måde, der arbejdes med at kategorisere varer i en ’animal maxtrix’ for at hjælpe brugerne med at prioritere tiden og holde fokus på det mest væsentlige. Tonny Pedersen fortæller om samarbejdet med Sophub, hvordan det blandt andet er vigtigt for dem at få second opinions på de forecast, der udarbejdes, samt hvordan man bør agere ud fra dem. Endelig tales der om, hvilke fordele GN Audio har opnået ved at samarbejde med Sophub. 

Den månedlige arbejdsproces
GN Audio arbejder i måneds-cyklusser, hvor Sophub i starten af måneden modtager data. Der bliver sendt mange typer af informationer med både historisk salg, kanalinformationer med lagre og point of sales, kampagner, projektsalg og manuelle forecast. Disse input skaber en prognose. Sophubs datamaskine anvender den nyeste teknologi og fanger blandt andet tendenser og alarmer til salg og demand planners. Der laves et demand review før Sophub leverer prognosen, hvor der sker en validering og justering af data. Som en del af servicen udarbejdes der også et særligt nyhedsbrev, hvor det er markeret, hvad Sophub mener, GN Audio bør lægge vægt på. Det bliver fulgt op med et møde, hvor der udveksles viden. ”Herefter går demand planners i GN Audio i gang med at udfordre salg, hvor der spørges ind til kritiske salgsbud og kampagner, således at planen til supply får et realitetstjek”, siger Tonny Pedersen. Sophub skaber også nogle arbejdslister, som sidst på måneden bliver fulgt op på mellem Sophub og GN Audio. ”Der er således en lang række interaktioner, hvor der udveksles værdifuld viden”, forklarer Brian Byskov.

Vil du også sponsere en podcast på SCM.dk?

Podcasts kan være initieret og drevet af SCM.dk’s redaktion eller gennemføres med betaling fra en partner, hvor denne spiller en rolle i podcasten.
• Invitér dine kunder eller relevante kilder.
• SCM.dk sørger for alt omkring produktionen: Udstyr, lokaler, redaktionel disponering, vært, planlægning, redigering og udgivelse.
• Alt stemmes overens med kunden.
• Alle podcasts udgives på SCM.dk og distribueres og markedsføres via ugentlige nyhedsbreve, magasinet og gennem Spotify, Apples Podcast App og Google Podcast m.fl.
Hvis din virksomhed ønsker at diktere agendaen i en podcast så ring og hør mere hos Per Christensen på +45 53731373 eller skriv på pc@horisontgruppen.dk.

Vigtige forhold i beslutningsprocessen
”Har man ambitioner om at professionalisere sin planlægningsproces, så er første trin altid at få opbakning fra ledelsen” siger Brian Byskov. Herefter ridses indholdet af en outsourcet proces op. Det kan føre til, at der er nogle virksomheder, der skal gøre noget, før de er klar til Sophub. ”Det skal sikres, at forudsætningerne er i orden, for at vi kan skabe forecast-nøjagtigheder på over 80 procent på SKU niveau”, lyder det fra Brian Byskov.

Deltagere:
• Direktør Brian Byskov, Sophub.
• Global Demand Planner Tonny Pedersen, GN Audio.
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU Kolding og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU Kolding.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Pocket Cast.

Relateret indhold

23.05.2024SCM.dk

CMP har aftale om enorm biobrændstof-fabrik på plads

23.05.2024SCM.dk

Maersk og DSV har afgivet bud på DB Schenker

08.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

08.12.2023TECSYS A/S

Sponseret

Modernisering og effektivisering af distribution gennem Tecsys Transport Management System

01.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Supply chain planning er 90 procent mennesker

27.10.2023SCM.dk

Udviklingen af demand planning står bomstille

24.10.2023SCM.dk

Tre stærke egenskaber ved supply chain planlægning

13.10.2023SCM.dk

Vi skal undre os sammen på tværs for at blive bedre

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup