Amazon-chef hylder sikkert og bæredygtigt droneprogram

Droneudbringning er både hurtigere, mere ansvarligt og sikrere end traditionelle metoder, mener man hos Amazon, der ikke mener at de ambitiøse leveringshastigheder vil gå ud over de ansatte.

Levering med droner er miljøvenligt og sikkert og økonomisk klogt, mener Amazon. Foto: Amazon.

22.10.2019

SCM.dk

Sådan sagde vice president for Amazon Prime Air, Gur Kimchi, ifølge FreightWaves ved konferencen GreenTech 2019 tidligere på måneden om selskabets storstilede droneleveringsprogram, som man for nylig søgte de amerikanske myndigheder om tilladelse til at udvide, sådan som Wing har fået det.

Eventen, der blev afviklet af miljølovgivningsinstituttet i Amazons hjemby Seattle, fokuserede på, hvordan teknologier kan være med til at beskytte miljøet, og Kimchi startede da også med at fortælle om sin virksomheds nylige investering i 100.000 elbiler og målsætning om nul CO2 i 2040.

Det er netop på landjorden at det voksende droneprogram vil give fordele, påpegede Gur Kimchi. ”Hver eneste pakke, der bliver leveret af en drone, er en pakke, der ikke bliver leveret af en bil. Det er netto positivt”, som han sagde ifølge FreightWaves.

Derudover gjorde han en stor indsats for at betone sikkerhedsfordelene ved dronerne, som han sammenlignede med heste. Hvis man sidder i en førerløs bil i fuld fart på vej mod en mur, så rammer man muren, ”men en hest vil stoppe af sig selv”, forklarede han.

”Hvis dronen beslutter at det ikke er sikkert at lande, vil dronen selv sige ’Jeg er ikke glad for baghaven, så jeg flyver hjem, mange tak’. Dronen vil selv tjekke efter. Det er umuligt for en menneskelig operatør at sige ’Det er ok, det er sikkert’,” sagde Kimchi.

Ingen negativ effekt
Amazons ambitiøse løfte om at levere inden for 30 minutter blev udpeget som problematisk i klimaregi, idet ’kortere leveringstider giver større CO2-aftryk’, som en tilhører påpegede, hvilket Kimchi anerkendte som generelt korrekt.

”Vores største frustration som virksomhed er vekselvirkningen mellem hurtigere eller mere ansvarligt”, sagde han ifølge FreightWaves. For at adressere det problem, ”har vi besluttet os for at lave vores ’ellere’ om til ’oger’. Det (dronerne, red.) er hurtigere og mere ansvarligt og økonomisk”, forklarede han.

Som tidligere omtalt her på SCM.dk, så har arbejdsforholdene hos Amazon været genstand for en del kritik på det seneste, hvilket bl.a. har ført til, at selskabet for et års tid siden hævede sin mindsteløn til $15 i timen. Ligesom klimaspørgsmålet har det ført til flere strejker, og der kan være mere på vej, lyder det.

Fra tilhørerne til GreenTech-konferencen blev der også luftet bekymringer for, at det korte leveringsvindue vil lægge større pres på de ansatte i fulfillmentcentrene, men det afviste Kimchi med en lidt kryptisk besked om, at hos Prime Air ”er der ingen ansatte. Der her har ingen negativ effekt”, lød det.

Læs også: De store fragtdroner er på vej

Tværtimod fortsatte han med at kritisere medierne og de kritiske reportager fra koncernens lagerhuse med en bemærkning om at ”pressen er pressen og holder af clickbait”, ligesom han inviterede spørgerne til at besøge en af selskabets faciliteter. ”Vi er meget ansvarlige”, understregede han.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.02.2024SCM.dk

Medie: DSV kan være på vej med gigant-bud på DB Schenker

29.02.2024SCM.dk

CMA CGM genoptager Røde Havs-transit - i begrænset omfang

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup