Den fremtidssikrede forsyningskæde er klimavenlig og præget af samarbejde

De store brands er nødt til at tænke på bæredygtighed i deres produktion og supply chain for at mindske risici. Det kræver samarbejde og investeringer i stor stil. Lykkes det ikke, ser fremtiden usikker ud, mener bl.a. Mars.

Geoff Skingsley, Juan Martin og Jorge Laguna-Celis på scenen sammen med moderator Tyler Gillard fra OECD. Foto: Anders Kampmann.

30.07.2018

Anders Kampmann, SCM.dk

”Bæredygtighed er vores proxy. Hvis en leverandør ikke kan følge med, så finder vi en anden. For hvis du som brand eller producent ikke er bæredygtig, så har du dårlige muligheder for succes i fremtiden”.

Læs også: "Vi skal skabe værdi for både klimaet og vores kunder"

Så kontant var udmeldingen fra topchefen for Mars Multisales, Juan Martin, der var blandt keynote-talerne ved juni måneds Responsible Business Summit Europe 2018, som CSR.dk var med til. Sammen med repræsentanter for L’Oreal og UN Environment var Juan Martin en del af en paneldebat om, hvordan virksomheder kan føre i kampen mod klimaforandringerne ved at gøre deres forsyningskæder mere miljøvenlige.

Ifølge Martin har Mars alene fra sin supply chain et CO2-udslip på niveau med Panama, hvilket man med massive investeringer – 1 mia. dollars over de kommende år – arbejder hårdt på at få reduceret. Målene hedder 25 procent i 2030 og 67 procent i 2050.

Det at arbejde sammen handler grundlæggende om at undgå disruptions fra forskellige sider

Juan Martin, Mars

Dermed afspejler Mars’ bæredygtighedsindsats, der også omfatter en del andre initiativer, meget godt en af de trends, alle tre panelister identificerede, nemlig at man som virksomhed/organisation – specielt i den globale sværvægtsklasse – er pinedød nødt til at forholde sig til miljøaftrykket fra sin forsyningskæde og gøre det mindre, hvis man vil være en del af fremtidens markeder.

”Vi har haft miljørelaterede målsætninger for vores produktion og supply chain siden 2005, og det handler i høj grad om at sende en positiv besked”, sagde L’Oreals chef for Storbritannien og Irland, Geoff Skingsley, og fortsatte:

”Der er mange tekniske udfordringer – CO2-reduktion, mindre affald etc. – men det mest interessant er egentlig det organisatoriske perspektiv; vi har fået 750 leverandører med ombord, som vi skal arbejde sammen med, eksempelvis omkring grønnere transport, og hvordan det skal ske, er jo det store how”.

Minimér risici og undgå disruptions
UN Environment var tilstede i form af direktør for Governance Affairs og Private Sector Relations, Jorge Laguna-Celis, og han betonede ligeledes nødvendigheden af samarbejde – en anden af sessionens gennemgående trends – og det at engagere sig for at sikre forretningen.

”Vi har eksempelvis et partnerskab med Coca-Cola omkring positive forandringer i vores supply chain, ligesom vi arbejder sammen med Google i forhold til sporbarhed af vand og bekæmpelse af forurening på den måde. Det er selvfølgelig noget vi gør for miljøets skyld, men også for – sammen med de private virksomheder, som jo er endnu mere udsatte – at stay in business”, som han sagde.

Ethical Corporation stod som sædvanlig bag årets udgave, den 17. af slagsen, af Responsible Business Summit Europe. Foto: Anders Kampmann.

Med udgangspunkt i, hvordan UN Environment selv har samlet sine bæredygtighedstiltag i en samlet vision, så opfordrede Jorge Laguna-Celis også de deltagende virksomheder til at samle sig omkring fælles målsætninger, også selvom det er konkurrenterne, man skal invitere indenfor.

”De brede kollaborationer er nødvendige for at skabe varig forandring. Det gælder eksempelvis kampen mod plastikforurening, hvor industrien er nødt til at gå sammen omkring cirkulære modeller til produktion og forbrug, og for at skabe efterspørgslen blandt forbrugerne”, sagde han.

Afslutningsvis satte Juan Martin lidt flere ord på dels de økonomiske aspekter knyttet til det vigtige samarbejde, og dels i forhold til generel risikominimering i forsyningskæden.

Læs også: Detailhandlere øger bæredygtigheden i forsyningskæden

”Det at arbejde sammen handler grundlæggende om at undgå disruptions fra forskellige sider. Klimaperspektivet er en ting, forurening en anden. Og så ved vi også, hvordan kvalitetsproblemer med eksempelvis en råvare kan smadre et brand natten over og koste et selskab hundredvis af millioner i tabt indtjening og damage control”, sagde han.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

01.03.2024SCM.dk

DSV overgår Tesla med verdens største tagplacerede solcelleanlæg

01.03.2024SCM.dk

Nyt opkøb skaber kæmpe enhed for Unity Enterprise-udvikling

28.02.2024SCM.dk

Forskere: Ryd op i verdens lossepladser, før plastaffaldet ender i havet

28.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Stay Compliant: E-invoicing Updates (March)

28.02.2024SCM.dk

Tæppegigant får grønt lys til seriøse klimamål

27.02.2024SCM.dk

Udlændingestyrelsen satser på supply chain resiliens

26.02.2024SCM.dk

Der er gode råd at hente om socialt ansvar

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup