SCM Agendaen – Øget værdiskabelse med outsourcing af forecastprocessen

Valide forecast er vitale for at sikre konkurrencekraft. For nogle virksomheder er det en kompleks opgave at tilvejebringe sådanne forecast og efterfølgende agere hensigtsmæssigt efter dem. I stedet for selv at foretage dette arbejde kan man outsource forecastprocessen til eksterne specialister på området. Podcasten er sponseret af Sophub.

Podcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har taget podcastudstyret med til GN Audio i Ballerup til en snak om outsourcing af forecastprocessen med direktør Brian Byskov (nr. 1 fra venstre) fra Sophub og Global Demand Planner Tonny Pedersen (nr. 2 fra venstre) fra GN Audio (Jabra)..

03.01.2023

SCM.dk

Undersøgelser viser, at der er behov for bedre forecastprocesser i danske virksomheder. Spørgsmålet er blot, om det er virksomheden selv eller en 3. part, der skal levere sådanne processer. Virksomheder er under et konstant pres for at udnytte ressourcerne mest effektivt. Forretningsmiljøet er dynamisk, og der sker hyppige ændringer i omgivelserne som for eksempel med de seneste forstyrrelser i forsyningskæderne som Covid-19 og krig i Ukraine med efterfølgende prisstigninger på materialer og energi samt inflation.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Hvad betyder disse forstyrrelser for forecastprocessen? Skal virksomheden investere i ressourcer, som kan gå i dybden med forecastene, eller skal man købe denne specialviden fra eksterne, som har dette som sit kerneområde? Sådanne spørgsmål drøftes i denne podcast.

Podcast-værterne Tina Højrup Kjær og Jan Stentoft har taget podcastudstyret med til GN Audio i Ballerup til en snak om outsourcing af forecastprocessen med direktør Brian Byskov fra Sophub og Global Demand Planner Tonny Pedersen fra GN Audio (Jabra).

GN Audio outsourcer forecast
Podcasten handler om GN Audios proces med at outsource forecastprocessen til Sophub, hvad den implementerede proces indeholder, og hvordan den skaber værdi for GN Audio. I podcasten fortæller Brian Byskov om den måde, der arbejdes med at kategorisere varer i en ’animal maxtrix’ for at hjælpe brugerne med at prioritere tiden og holde fokus på det mest væsentlige. Tonny Pedersen fortæller om samarbejdet med Sophub, hvordan det blandt andet er vigtigt for dem at få second opinions på de forecast, der udarbejdes, samt hvordan man bør agere ud fra dem. Endelig tales der om, hvilke fordele GN Audio har opnået ved at samarbejde med Sophub. 

Den månedlige arbejdsproces
GN Audio arbejder i måneds-cyklusser, hvor Sophub i starten af måneden modtager data. Der bliver sendt mange typer af informationer med både historisk salg, kanalinformationer med lagre og point of sales, kampagner, projektsalg og manuelle forecast. Disse input skaber en prognose. Sophubs datamaskine anvender den nyeste teknologi og fanger blandt andet tendenser og alarmer til salg og demand planners. Der laves et demand review før Sophub leverer prognosen, hvor der sker en validering og justering af data. Som en del af servicen udarbejdes der også et særligt nyhedsbrev, hvor det er markeret, hvad Sophub mener, GN Audio bør lægge vægt på. Det bliver fulgt op med et møde, hvor der udveksles viden. ”Herefter går demand planners i GN Audio i gang med at udfordre salg, hvor der spørges ind til kritiske salgsbud og kampagner, således at planen til supply får et realitetstjek”, siger Tonny Pedersen. Sophub skaber også nogle arbejdslister, som sidst på måneden bliver fulgt op på mellem Sophub og GN Audio. ”Der er således en lang række interaktioner, hvor der udveksles værdifuld viden”, forklarer Brian Byskov.

Vil du også sponsere en podcast på SCM.dk?

Podcasts kan være initieret og drevet af SCM.dk’s redaktion eller gennemføres med betaling fra en partner, hvor denne spiller en rolle i podcasten.
• Invitér dine kunder eller relevante kilder.
• SCM.dk sørger for alt omkring produktionen: Udstyr, lokaler, redaktionel disponering, vært, planlægning, redigering og udgivelse.
• Alt stemmes overens med kunden.
• Alle podcasts udgives på SCM.dk og distribueres og markedsføres via ugentlige nyhedsbreve, magasinet og gennem Spotify, Apples Podcast App og Google Podcast m.fl.
Hvis din virksomhed ønsker at diktere agendaen i en podcast så ring og hør mere hos Per Christensen på +45 53731373 eller skriv på pc@horisontgruppen.dk.

Vigtige forhold i beslutningsprocessen
”Har man ambitioner om at professionalisere sin planlægningsproces, så er første trin altid at få opbakning fra ledelsen” siger Brian Byskov. Herefter ridses indholdet af en outsourcet proces op. Det kan føre til, at der er nogle virksomheder, der skal gøre noget, før de er klar til Sophub. ”Det skal sikres, at forudsætningerne er i orden, for at vi kan skabe forecast-nøjagtigheder på over 80 procent på SKU niveau”, lyder det fra Brian Byskov.

Deltagere:
• Direktør Brian Byskov, Sophub.
• Global Demand Planner Tonny Pedersen, GN Audio.
• Værter: Podcast redaktører professor Jan Stentoft, SDU Kolding og kommunikationskonsulent Tina Højrup Kjær, SDU Kolding.

Podcasten er gratis tilgængelig for alle med en smartphone via podcast apps som Apple Podcast, Google Podcasts og Pocket Cast.

Relateret indhold

22.04.2024SCM.dk

Autonome robotter er effektive hjælpere på lageret

22.04.2024SCM.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

08.12.2023TECSYS A/S

Sponseret

Modernisering og effektivisering af distribution gennem Tecsys Transport Management System

01.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Supply chain planning er 90 procent mennesker

27.10.2023SCM.dk

Udviklingen af demand planning står bomstille

24.10.2023SCM.dk

Tre stærke egenskaber ved supply chain planlægning

13.10.2023SCM.dk

Vi skal undre os sammen på tværs for at blive bedre

10.10.2023SCM.dk

Planlægning er blevet både vigtigere og vanskeligere

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Site Manager

Er du vores nye jonglør? Når vi installerer vores komplekse og højteknologiske logistikløsninger på kundernes sites overalt i verden, har vi brug for en Site Manager, der er i stand til at jonglere med adskillige opgaver og bevare overblikket. Samtidig skal det sikres, at vores stærke relationer både internt og til vores kunder bevares og udvikles. Er det dig? Så tilbyder vi en stilling som Site Manager!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Eltronic Fueltech

Supply Chain Specialist

Kunne du tænke dig, at spille en afgørende rolle i arbejdet med at udvikle den samlede værdikæde i en virksomhed, der i den grad bidrager til den grønne omstilling? Og ønsker du at tage et ansvar for at vi på tværs af organisationen styrker samarbejdet og processerne ud mod både leverandører og kunder? Så skal du med på holdet!

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

07.04.2024

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle