Virksomheder kæmper for dansk produktion

Mange virksomheder tilslutter sig et stort forskningsprojekt, der skal sikre, at industrien kan bevare produktionen i Danmark.

03.03.2015

SCM.dk

I løbet af de seneste år er meget af den danske produktion flyttet til udlandet. Men det skal være slut, mener mange virksomheder, der nu tager del i kampen for at sikre, at industriarbejdspladserne bliver på dansk grund.

Læs også: 18 procent forventer at insource produktion igen

På et år har dobbelt så mange virksomheder tilsluttet sig forskningsinstituttet Made, som arbejder for at bevare industriarbejdspladser i Danmark. Det betyder, at over 50 virksomheder nu er en del af projektet, der er etableret af Dansk Industri (DI), universiteter og GTS-institutter, skriver Dansk Industri på sin hjemmeside.

”Made skal hjælpe os med bedre at udnytte nye teknologier i fremtiden. Vi arbejder selv hele tiden på at optimere vores planlægning, men vi vil gerne høste af de erfaringer, som Made kommer med på området”, siger Per Nielsen, maskinmester på Lunds Maskinfabrik i Horsens, som er medlem af Made, til DI.dk og fortsætter:

”Det handler for os også om aktivt at være med til at forklare vores politikere, at det er vigtigt hele tiden at have fokus på vores konkurrenceevne”.

Lav offentlig støtte
Det offentlige har investeret 64 millioner kroner i forskningsinstituttet, men det er for lidt, hvis virksomhederne skal klare sig i den internationale konkurrence, mener DI. Derfor opfordrer organisationen politikerne til at overveje fordelingen af pengene i det offentligt forskningsbudget, der udgør 21 milliarder kroner årligt.

”Det, vi blot beder politikerne om, er, at se på, hvordan vi prioriterer de offentlige forskningsmidler. Her er vores pointe, at forskning i ny industriteknologi er afgørende for at bevare danske produktionsarbejdspladser i fremtiden”, siger Karsten Dybvad, administrerende direktør i DI.

Han mener, at regeringen bør afsætte 500 millioner kroner over de næste fem år til at forstærke indsatsen i Made.

Læs også: Outsourcing giver dårlig service

Made står for Manufacturing Academy of Denmark. 

-SSM

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

27.03.2024SCM.dk

Nyt projekt har fokus på at genanvende tæppefliser

20.03.2024SCM.dk

Solceller på fabrikstag slukket på 8. måned

19.03.2024SCM.dk

Ny EU-aftale om bæredygtig emballage og mindre emballageaffald

15.03.2024SCM.dk

Så er det slut med Bladt Industries

15.03.2024SCM.dk

Unimec udvider fabrikshaller med 33 procent

12.03.2024SCM.dk

Nyt center skal hjælpe med at afprøve og udvikle bioteknologi

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle