DHL har sendt sit ‘Disaster Response Team’ til Nepal

Mindre end 48 timer efter jordskælvet i Nepal sendte DHL flere hold frivillige til det ramte område. Fra lufthavnen i Kathmandu skal de støtte nødhjælpsarbejdet med deres ekspertise inden for logistik.

DHL’s team arbejder tæt sammen med FN’s kontor for koordination af humanitær hjælp (UNOCHA) om at mobilisere og koordinere den humanitære nødhjælpsindsats i Nepal. Foto: DHL. .

06.05.2015

SCM.dk

Jordskælvet i Nepal den 25. april medførte tusindvis af døde og sårede. Derfor har DHL sendt sit ’Disaster Response Team’ til det kriseramte område. Her skal de frivillige specialister fra logistikfirmaet tage imod teknisk udstyr, vand og mad, som det internationale samfund flyver ind.

DHL-medarbejderne sørger derefter for den videre distribution fra lufthavnen i Nepals hovedstad Kathmandu og ud til den nødlidende befolkning via lokale og internationale organisationer.

”I kølvandet af en katastrofe kan lufthavne blive flaskehalse, der forsinker uddelingen af nødhjælpsforsyninger. Derfor kan logistikeksperter i disse situationer gøre en enorm forskel ved at koordinere nødhjælpen og dermed redde liv ved at sikre en hurtig og organiseret håndtering af nødhjælpen”, siger Chris Weeks, der er direktør for Humanitarian Affairs i DHL.

De frivillige medarbejdere i DHL’s Disaster Response Team ankom til Nepal den 27. april og kommer fra så forskellige lande som Bahrain, Belgien, Dubai, Indien, Malaysia og Singapore.

Hele DHL’s Disaster Response Team består af flere end 400 trænede frivillige fra DHL, der kan blive indsat inden for 72 timer.

Siden 2005 har teamet været indsat flere end 30 gange over hele verden, hvoraf den seneste var en udsendelse til østaten Vanuatu som en følge af de ødelæggelser, cyklonen Pam forårsagede i marts 2015.

- JKK 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

08.12.2023TECSYS A/S

Sponseret

Modernisering og effektivisering af distribution gennem Tecsys Transport Management System

01.12.2023Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Supply chain planning er 90 procent mennesker

27.10.2023SCM.dk

Udviklingen af demand planning står bomstille

24.10.2023SCM.dk

Tre stærke egenskaber ved supply chain planlægning

13.10.2023SCM.dk

Vi skal undre os sammen på tværs for at blive bedre

10.10.2023SCM.dk

Planlægning er blevet både vigtigere og vanskeligere

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle